Κοτόπουλο... made in USA θα τρώνε οι Αμερικανοί, με τις Αρχές να εγκρίνουν την παραγωγή του στα εργαστήρια από ζωικά κύτταρα.
Τεκτονικές αλλαγές φέρνει στη σίτιση η απόφαση των αρμόδιων Αρχών των ΗΠΑ για τη δημιουργία, την πώληση και την κατανάλωση κοτόπουλου που δεν θα προέρχεται από... αυγό, αλλά από εργαστήριο!
Τι είδος κοτόπουλου είναι;
Δύο νεοφυείς επιχειρήσεις στην Αμερική πήραν το «πράσινο φως» και θα προσφέρουν κρέας που δημιουργείται στο εργαστήριο, και μάλιστα θα διατίθεται από τα εστιατόρια της χώρας και τα ψυγεία των σούπερ μάρκετ.
Πρόκειται για κοτόπουλο που δημιουργείται από ζωικά κύτταρα σε εργαστήριο, κι όχι από σφαγμένα πουλερικά. Υπάρχουν πολλοί υπέρμαχοι της κίνησης αυτής, καθώς θεωρούν ότι, εφόσον είναι ασφαλές για βρώση το κοτόπουλο εργαστηρίου, μπορούν να εξαλειφθούν οι σφαγές των ζώων, αλλά και να επιβραδυνθεί η επισιτιστική κρίση που ταλανίζει τον πλανήτη.