Κίτρινο σκαθάρι αλεύρων, μικρό σκαθάρι αλεύρων, ο γνωστός μας γρύλλος και η μεταναστευτική ακρίδα είναι οι λιχουδιές του μέλλοντος. Πλούσια σε πρωτεΐνες, κι έτοιμα να δώσουν λύση στην επισιτιστική κρίση τα έντομα.
Και με τη βούλα οι Βρυξέλλες άναψαν το «πράσινο φως» για την κατανάλωση βρώσιμων εντόμων. Όσοι τα έχουν δοκιμάσει λένε πως η γεύση τους είναι υπόγλυκη, ενώ ενίοτε παραπέμπει και σε ελαιούχο ξηρό καρπό.
Τα συναντά κανείς μέσα σε μπάρες δημητριακών, σε μπισκότα ή ακόμα και σε γλειφιτζούρια, ενώ ευρεία είναι η χρήση τους σε ζωοτροφές. Τα εκτρεφόμενα έντομα μπαίνουν ολοένα και περισσότερο στη ζωή και των Ευρωπαίων πολιτών, με τη σφραγίδα μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι ειδικοί μιλούν για μία πολύ καλή προσθήκη στη διατροφή, ωστόσο, μεγάλο μέρος της παρασκευής τους προορίζεται για την κτηνοτροφία, καθώς αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Ήδη σε πειραματικό επίπεδο έχει χρησιμοποιηθεί εντομοάλευρο για εκτροφή κοτόπουλων, χοίρων και ψαριών.