Βραζιλία: Αδέλφια 13 και 7 ετών πέθαναν από δηλητηρίαση -Έφαγαν πασχαλινά αυγά που έστειλε η πρώην του πατέρα τους - iefimerida.gr

Βραζιλία: Αδέλφια 13 και 7 ετών πέθαναν από δηλητηρίαση -Έφαγαν πασχαλινά αυγά που έστειλε η πρώην του πατέρα τους

δηλητηρίαση
Η 35χρονη αγόρασε τα πασχαλινά αυγά φορώντας περούκα
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
ΕΛΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ

Μία 13χρονη και ο 7χρονος αδελφός της πέθαναν αφού έφαγαν σοκολατένια πασχαλινά αυγά που, όπως υποπτεύονται οι Αρχές, ήταν δηλητηριασμένα.

Η Evelyn Silva, ο αδελφός της, Luis Silva, και η μητέρα τους, Miriam Lira, 36 ετών, έφαγαν ο καθένας μια μπουκιά από τα πασχαλινά αυγά που άφησε κούριερ στο σπίτι τους στο Imperatriz, μια πόλη στη βορειοανατολική πολιτεία Maranhão της Βραζιλίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα αυγά ήταν σε ένα πλαστικό δίσκο και συνοδεύονταν από ένα σημείωμα στα πορτογαλικά που έγραφε: «Με αγάπη, στη Miriam Lira. Καλό Πάσχα!».

Ο μικρός βρέθηκε αναίσθητος αφού έφαγε λίγο από το γλυκό. Του έκανε ΚΑΡΠΑ ο πατέρας του, Rafael Silva, και τον μετέφεραν εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου κατέληξε το πρωί της περασμένης Πέμπτης. H Evelyn πέθανε τη Δευτέρα. Ο θάνατός της αποδόθηκε σε αγγειακό σοκ λόγω ανεπάρκειας πολλαπλών οργάνων. Η μητέρα των παιδιών παραμένει υπό παρακολούθηση στο ίδιο νοσοκομείο και είναι σε σταθερή κατάσταση. Έχει ανταποκριθεί καλά στη φαρμακευτική αγωγή και έχει προγραμματιστεί να βγει εντός των επόμενων τριών ημερών.

Η 35χρονη δεν παραδέχεται ότι δηλητηρίασε τα πασχαλινά αυγά

Για την υπόθεση οι Αρχές συνέλαβαν την Jordélia Pereira. Σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν παντρεμένη με τον Rafael και δεν ήταν χαρούμενη που πήραν διαζύγιο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι το έγκλημα είχε ως κίνητρο την εκδίκηση λόγω ζήλιας, δεδομένου ότι ο πρώην σύζυγος της δράστιδος είναι ο νυν σύντροφος ή φίλος του θύματος, το οποίο δηλητηριάστηκε μαζί με τα δύο παιδιά του», δήλωσε αξιωματούχος.

Η Pereira ταξίδεψε από τη Santa Inés στο Imperatriz και έκλεισε δωμάτιο σε ξενοδοχείο την περασμένη Τετάρτη. Στη συνέχεια επισκέφθηκε ένα κατάστημα για να αγοράσει τα πασχαλινά αυγά. Καταγράφηκε από την κάμερα ασφαλείας του καταστήματος. Φορούσε μάλιστα περούκα σε μία προσπάθεια να κρύψει την ταυτότητά της. Μιλώντας στην αστυνομία παραδέχθηκε ότι αγόρασε τα γλυκά, αλλά αρνήθηκε ότι τα δηλητηρίασε.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Παρ' όλα αυτά, η αστυνομία υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της αρκετά στοιχεία για να αποδείξει το έγκλημα, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα των αναλύσεων που θα υποδείξουν τι δηλητήριο χρησιμοποιήθηκε.

Σύμφωνα με τη θεία των παιδιών, Naiza Santos, λίγο αφού έφτασαν τα αυγά, η Miriam Lira δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μία άγνωστη γυναίκα που ρωτούσε αν τα έλαβε. «Ναι, τα έλαβα. Ποιος είναι;», ρώτησε. Σύμφωνα με τη Santos, η γυναίκα απάντησε «Θα μάθεις ποιος είναι» και έκλεισε το τηλέφωνο χωρίς να πει τίποτα άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι τα περασμένα Χριστούγεννα είχε συγκλονίσει τη Βραζιλία μια άλλη υπόθεση, στην οποία μία γυναίκασκότωσε τρεις συγγενείς της με δηλητηριασμένο κέικ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ