Αν λατρεύεις τα ορεκτικά, αυτή η συνταγή είναι η ιδανική για εσένα.
Δεν υπάρχει πιο νόστιμο ορεκτικό, από τα τυροπιτάκια. Είναι τραγανά απ' έξω, μαλακά από μέσα, με νόστιμη γέμιση τυριού.
Αν θέλεις να φτιάξεις σπιτικά τυροπιτάκια, εύκολα και γρήγορα, σου βρήκαμε την τέλεια συνταγή που γίνεται αμέσως με λίγα και απλά υλικά.
Υλικά συνταγής για τυροπιτάκια
- 8 φύλλα κρούστας
- 170 γρ. φέτα, τρίμμα
- 50 γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα, ρεγκάτο ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένο
- 1 αυγό
- λίγο γάλα
- μισό ματσάκι άνηθο ή δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
- πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για τυροπιτάκια
- Σε ένα μεγάλο μπολ τρίψτε τη φέτα και προσθέστε τα τυριά, το αυγό, το γάλα και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για να ενωθούν τα υλικά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C και ξεκινήστε να προετοιμάζετε τα τυροπιτάκια.
- Απλώστε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο της κουζίνας και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο αλείψτε με λιωμένο βούτυρο. Απλώστε από πάνω άλλο ένα φύλλο και επαναλάβετε.
- Κόψτε τα φύλλα σε τρεις λωρίδες και στην άκρη της κάθε λωρίδας βάλτε μια κουταλιά από τη γέμιση. Διπλώστε τη μία γωνία για να σχηματίσετε ένα τρίγωνο και συνεχίστε να διπλώνετε το τρίγωνο μέχρι το τέλος. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα.
- Τοποθετήστε τα τυροπιτάκια σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί και αλείψτε με λιωμένο βούτυρο.
- Ψήστε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα και να γίνουν τραγανά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο