Για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο, για όσους το ξέχασαν και κυρίως για όσους αναζητούν μια εύκολη συνταγή για να φτιάξουν τούρτου για του Αγίου Βαλεντίνου, ιδού η λύση.
Υπάρχουν κάποιοι που το έχουν σχεδιάσει μέρες και είναι πανέτοιμοι για του Αγίου Βαλεντίνου εδώ και ημέρες. Κάποιοι το άφησαν για τελευταία στιγμή, σκέφτηκαν να αγοράσουν κάτι απέξω (εδώ μπορείτε να βρείτε 5 τέλειες προτάσεις για φανταστικά σοκολατάκια -έτοιμα- για του Αγίου Βαλεντίνου) , αλλά κάποιοι το μετάνιωσαν σκεπτόμενοι ότι είναι πάντα καλύτερο να φτιάξουν κάτι με τα χεράκια τους. (εξαιρετική και εύκολη ιδέα για γλυκό για του Αγίου Βαλεντίνου και το cheesecake.
Για όσους ψάχνουν μια ωραία συνταγή για τούρτα, η οποία όμως να μην είναι και πολύ μπελαλίδικη, για να φτιάξουν σήμερα στο ταίρι τους, η παρακάτω συνταγή είναι η τέλεια λύση:
Υλικά συνταγής για τούρτα 5 λεπτών για του Αγίου Βαλεντίνου
Για το κέικ:
- 1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 2 αυγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ¾ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ φλιτζάνι γάλα
Υλικά για το frosting
- 150 γραμμάρια βούτυρο
- 120ml κρέμα γάλακτος
- 160 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 400 γραμμάρια τυρί κρέμα
- Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση συνταγής για εύκολη τούρτα για του Αγίου Βαλεντίνου
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 C.
- Στρώστε με λαδόκολλα μια φόρμα καρδιά και αλευροβουτυρώστε. Σε ένα μπολ χτυπάμε μαζί τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε και χτυπάμε ένα ένα τα αυγά και μετά τη βανίλια.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Τέλος προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθεί.
- Ψήνουμε για 30 με 40 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Για cupcakes, ψήστε για 20 με 25 λεπτά.
Πώς φτιάνουμε το frosting
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Χτυπάμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας λείο και κρεμώδες.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε την παχύρρευστη κρέμα μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια, ενώνουμε τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
- Οσο περισσότερο μπορούμε αφήνουμε το frosting στο ψυγείο, αλλιώς απλά κάνουμε την επικάλυψη στο κέικ μας και διακοσμούμε κατά προτίμηση...