Οι γιορτές πλησιάζουν και μπορεί να είναι πολύ διαφορετικές, ωστόσο το τραπέζι θα στρωθεί και πάλι με εντυπωσιακά πιάτα. Την παρακάτω συνταγή για πατάτες θα τη λατρέψετε.
Οι πατάτες πηγαίνουν με τα πάντα και σε κάθε περίπτωση, σε κάθε τραπέζι, όπως και να είναι αυτό, υπάρχει ένα πιάτο με πατάτες.
Οι συνταγές για πατάτες άπειρες. Η παρακάτω συνταγή θεωρείται μια από τις καλύτερες του Food52, καθώς δίνει απίστευτο αποτέλεσμα, έχει λίγα υλικά, απαιτεί μια κατσαρόλα όλη και όλη για να ετοιμαστεί και μπορεί οι πατάτες να μοιάζουν τηγανιτές, δεν έχουν όμως καμία σχέση με αυτό που ξέρουμε. Αν θέλετε μια κλασική συνταγή για πατάτες τηγανιτές, δείτε εδώ. Το μόνο που απαιτεί η σημερινή μας συνταγή είναι αλάτι Kosher το οποίο μπορείτε να βρείτε σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ ή ένα κατάστημα ντελικατέσεν.
Υλικά συνταγής για πατάτες τηγανιτές διαφορετικές
- Πατάτες baby
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι Kosher
Εκτέλεση συνταγής για πατάτες τηγανιτές
- Πλένουμε τις πατάτες.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση.
- Βάζουμε λάδι, περίπου ένα εκατοστό, σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε αλάτι στο λάδι, πασπαλίζοντας ομοιόμορφα στον πάτο της κατσαρόλας.
- Βάζουμε τις πατάτες με την κομμένη όψη προς τα κάτω.
- Τηγανίστε για 10 με 12 λεπτά.
- Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο που μπορούμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας με το καπάκι και αφήνουμε για 15 με 20 λεπτά ακόμη.