Όταν λέμε σουφλέ, τότε αυτή η συνταγή είναι που θα σας κάνει να… λιώσετε όπως η σοκολάτα που τρέχει από το κέντρο του.
Οι Γάλλοι, οι μετρ του είδους, αποκαλούν το κοινώς λεγόμενο σουφλέ, «Μουελέ», που σημαίνει, υδαρές, μαλακό. Είναι αυτό το σκανδαλιστικό γλυκό που στο φέρνουν στα εστιατόρια και στην πρώτη κουταλιά τρέχει από μέσα του η ζεστή σοκολάτα.
Μερικά μυστικά της συνταγής
Το σουφλέ, που στη γαλλική σημαίνει «φουσκωμένο», είναι ένα πολύ κλασικό γλυκό. Ωστόσο, έχει μερικά μικρά μυστικά για να είναι επιτυχημένο. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι να μην το παραψήσουμε.
Να ξέρετε πως όσο πιο πολύ κρυώνει το σουφλέ τόσο λιγότερο ρευστή θα είναι η καρδιά του. Από την άλλη, μπορείτε να αφήσετε τα κέικ να κρυώσουν και να τα ζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Υλικά
- 250 γρ. σοκολάτα
- 175 γρ. βούτυρο
- 125 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. αλεύρι
- 5 αυγά
- Εκτέλεση
Εκτέλεση
- Βάζουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κυβάκια, λίγο λίγο, και ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε μια λεία σάλτσα
- Βάζουμε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε ώσπου να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν
- Γυρίζουμε στο μπολ τη λιωμένη σοκολάτα, που έχει κρυώσει ελαφρά, και ανακατεύουμε
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 ατομικά φορμάκια ή και μία μεγάλη φόρμα κέικ. Μοιράζουμε το μείγμα της σοκολάτας στα φορμάκια
- Βάζουμε στο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10 λεπτά για τα ατομικά φορμάκια ή 15 λεπτά για ένα μεγάλο
- Σερβίρουμε ζεστό με κρέμα γάλακτος ή έξτρα λιωμένη σοκολάτα
Όλες οι ειδήσεις
Η αυθεντική συνταγή για ζεστό, αρωματικό κρασί -Το απόλυτα γιορτινό ποτό των Χριστουγέννων
Συνταγή εγγύηση για τοπ μαρινάδα για μπριζόλες -Με 3 υλικά