Με αυτή τη συνταγή θα αναθεωρήσετε την άποψη που ενδεχομένως έχετε για την προσθήκη καλοκαιρινών φρούτων στις σαλάτες.
Έχουμε ξαναγράψει στο παρελθόν πόσο ταιριάζει το καρπούζι με τη φέτα σε μια άκρως καλοκαιρινή σαλάτα. Σήμερα ωστόσο θα αναφερθούμε σε έναν άλλον συνδυασμό. Εκείνον που ταιριάζει γάντι στο πεπόνι με το προσούτο.
Ίσως όχι τόσο ελληνικός, αν και στη συνταγή που θα δείτε όλα τα υλικά είναι άκρως ελληνικά – καλοκαιρινά, ο συνδυασμός αυτός εκτός από απίθανη γεύση είναι ιδανικός για μια ισορροπημένη διατροφή.
Το απολαυστικό πεπόνι περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμινών, όπως C, B6, αλλά και καλίου, ενώ το προσούτο προσφέρει πολύτιμη βιταμίνη D. Οι φυτικές ίνες του φρούτου δε, συμβάλλουν ώστε να εξουδετερωθεί η όποια αρνητική συνέπεια του αλατιού, το οποίο περιλαμβάνεται στο ιταλικό αλλαντικό.
Υλικά
- 200 γρ ώριμο πεπόνι κομμένο σε κύβους (ή μπαλάκια)
- Το χυμό και το ξύσμα από 1 lime
- 80 γρ φέτα μαριναρισμένη σε λάδι και μυρωδικά +2 κουταλιές από το ελαιόλαδο
- 4 φέτες προσούτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
- 5-6 μικρά φυλλαράκια δυόσμο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε το lime, χυμό και ξύσμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά
- Σε μπολ ρίχνουμε το πεπόνι, τη φέτα και περιχύνουμε με το μείγμα του lime, ανακατεύοντας απαλά
- Πασπαλίζουμε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με το προσούτο