Όταν δύο από τα πιο δημοφιλή υλικά του καλοκαιριού συνυπάρχουν σε μια συνταγή, τότε το πιάτο γίνεται διάσημο στην οικουμένη.
Ο συνδυασμός του καρπουζιού με τη φέτα είναι σχεδόν παραδοσιακός, με τους ειδικούς διατροφολόγους να σημειώνουν πως εκτός από δροσερός και γευστικός είναι και ιδιαίτερα ευεργετικός για την υγεία.
Φαίνεται πως το καρπούζι περιλαμβάνει ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το λυκοπένιο, το οποίο σε συνδυασμό με τη φέτα, διευκολύνει τη μεταφορά των λιποδιαλυτών βιταμινών και αξιοποιεί πλήρως την αντιοξειδωτική δράση του φρούτου.
Οι ύμνοι των ξένων ΜΜΕ στη συνταγή με καρπούζι και φέτα
Διαβάζουμε σε δημοσίευμα της Evening Standard για μια τέτοια συνταγή για σαλάτα με καρπούζι και φέτα που κάνει λόγο για το «υπέροχο, ελαφρύ καλοκαιρινό δείπνο». Μια εκδοχή της συνταγής με καρπούζι και φέτα άλλωστε φιλοξενεί και το αμερικανικό δίκτυο Fox της Αμερικής.
Υλικά
- 200 γρ καρπούζι
- 100 γρ φέτα σε κυβάκια
- 10-12 φυλλαράκια δυόσμο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι
- Για το dressing: Το χυμό από 4 lime/μοσχολέμονα
- 2 κουταλιές μέλι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- Αλάτι και Πιπέρι
- 1 πρέζα κύμινο
- ¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Με ένα σκουπ βγάζουμε μπαλάκια καρπουζιού και τα προσθέτουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Αναμειγνύουμε στο μπλέντερ το Lime, το μέλι, τη μουστάρδα, το κύμινο και το λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φύλλα δυόσμου και ανακατεύουμε
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα κομμάτια καρπούζι. Ρίχνουμε τη φέτα και περιχύνουμε με το dressing.
- Ανακατεύουμε απαλά να μην διαλύσουμε το τυρί και σερβίρουμε