Είναι κάποιες φορές που δεν χρειάζεται κάποια τρομερή τεχνική ή κόπος για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Μια τέτοια συνταγή είναι και αυτή για τη ριγωτή ομελέτα.
Σαββατοκύριακο έρχεται και συχνά ξυπνάμε αργά και επιλέγουμε πιάτα που πλησιάζουν σε αυτό που τα τελευταία χρόνια αποκαλούμε μπραντς. Ένα γεύμα δηλαδή που συνδυάζει στοιχεία από ένα ωραίο, αναζωογονητικό πρωινό και ένα χορταστικό μεσημεριανό. Και φυσικά από ένα μπραντς πολύ σπάνια λείπουν τα αυγά.
Βίντεο: Μερικά μυστικά της συνταγής
Αναζητώντας περισσότερα για τη συνταγή πέσαμε πάνω σε ένα βίντεο στο οποίο θα δείτε πόσο εύκολα θα κάνετε το εφέ άσπρου κίτρινου στη γεμιστή ομελέτα. Εκείνο που πρέπει να κρατήσετε καλά στο μυαλό είναι πως θα χρειαστεί να χτυπήσετε τα ασπράδια (ίσως να προσθέσετε και 1 κουταλάκι νερό) για να απλώσουν, αλλά και να χρησιμοποιήσετε ένα καλό αντικολλητικό τηγάνι.
Υλικά
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- 3-4 κλωνάρια φρέσκο άνηθο
- ½ φλιτζάνι βρασμένο ρύζι
- ½ κουταλάκι βούτυρο ή μαργαρίνη
Εκτέλεση
- Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε δύο διαφορετικά μπολ. Χτυπάμε με σύρμα πρώτα τα ασπράδια και ύστερα τους κρόκους να ενωθούν αλατίζοντας ελαφρά.
- Βάζουμε λίγο μαργαρίνη ή βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Απλώνουμε καλά και αφήνουμε να σταθεί. Θα δείτε να σχηματίζεται ένα στεφάνι στις άκρες.
- Με ένα μαχαιράκι κόβουμε προσεκτικά σε λωρίδες, αφαιρώντας τις μισές από το τηγάνι, αφήνοντας ίσα περιθώρια μεταξύ των κρόκων που παραμένουν στο σκεύος. Προσθέτουμε το ασπράδι, φροντίζοντας να γεμίσουμε τα κενά
- Αφού ψηθεί καλά το ασπράδι, γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα και αφήνουμε μισό λεπτό ακόμη στη φωτιά
- Αποσύρουμε σε πιατέλα και γεμίζουμε με το ρύζι (μπορεί να το διανθίσετε με μανιτάρια, ζαμπόν ή τυρί) στο κέντρο της ομελέτα. Κλείνουμε την ομελέτα σε ρολάκι, αφήνοντας την ένωση στο κάτω μέρος
- Σερβίρουμε