Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα με χαλβά και καρύδια -Χωρίς ζάχαρη, ιδανική για την Καθαρά Δευτέρα - iefimerida.gr

Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα με χαλβά και καρύδια -Χωρίς ζάχαρη, ιδανική για την Καθαρά Δευτέρα

Ατομικές μηλόπιτες με σφολιάτα και ζάχαρη άχνη
Συνταγή για μηλόπιτα με χαλβά και καρύδια / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Κούλουμα θέλουν χαλβά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τον σερβίρετε σκέτο. Αυτή η συνταγή για λαχταριστή μηλόπιτα είναι ό,τι πιο εύκολο, γευστικό και νηστίσιμο έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Μηδέν ζάχαρη, μπόλικη γλύκα και απολαυστική γεύση σε κάθε μπουκιά. Φρέσκο ξινόμηλο σε κομμάτια, χαλβάς βανίλια και χοντροσπασμένα καρύδια τυλίγονται σε φύλλο σφολιάτας και ψήνονται στον φούρνο. Όλοι θα αναρωτιούνται στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας για την απίθανη γεύση αυτής της συνταγής.

Υλικά

  • 1 φύλλο σφολιάτας (εγώ πήρα τη συσκευασία των 700 γρ. και χρησιμοποίησα το 1 φύλλο)
  • 2 ξινόμηλα
  • 200 γρ. χαλβά βανίλια
  • 2 κ.σ. κανέλα
  • 1/4 με 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
  • 2-3 κ.σ. γάλα και καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • Λίγη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε κυβάκια.
  • Απλώνουμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας και πάνω σε λαδόκολλα. Εγώ το έβαλα μέσα στο ταψί. Κόβουμε με μαχαίρι σταυρωτά στα τέσσερα, ώστε να έχουμε τέσσερα ίδια κομμάτια.
  • Μοιράζουμε τα μήλα στα δύο φύλλα και κάνουμε το ίδιο με τον χαλβά, τρίβοντας στην ποσότητα ομοιόμορφα και στα δύο φύλλα.
  • Προσθέτουμε από πάνω τα καρύδια χοντροσπασμένα και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι της σούπας κανέλα σε κάθε φύλλο.
  • Παίρνουμε το ένα κομμάτι φύλλο, το ανοίγουμε προσεκτικά με τα χέρια μας και σκεπάζουμε το φύλλο με τη γέμιση μήλο-κανέλα. Πιέζουμε τις άκρες καλά ώστε να ενωθούν τα δύο φύλα και τυλίγουμε ελαφρά περιμετρικά όλη τη μηλόπιτα, ώστε να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση μέσα στο φύλλο.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στο δεύτερο φύλο με την υπόλοιπη γέμιση.
  • Με ένα μαχαιράκι κόβουμε σε 3-4 σημεία στην επιφάνεια από τις 2 μηλόπιτες, ώστε να βγαίνει ο αέρας.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με λίγο φρέσκο γάλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο κατά προτίμηση στον αέρα και στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ