Μια συνταγή ελαφρώς διαφορετική από όσα γνωρίζατε ως τώρα για το παναρισμένο κοτόπουλο.
Η συνηθισμένη συνταγή θέλει το μείγμα για το πανάρισμα να περιλαμβάνει ψωμί, φρυγανιά, άντε και κάποια μυρωδικά. Τι θα λέγατε όμως αν προσθέτατε σε αυτά απολαυστικά, τραγανά τσιπς πατάτας και αποξηραμένα μανιτάρια;
Υλικά
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 4 κ.σ. αποξηραμένα μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι πατατάκια πάπρικα
- 1 φέτα χωριάτικο ψωμί
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο
Προετοιμασία
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια πάχους 4 εκατοστών περίπου. Καλό είναι να είναι όμοια τα κομμάτια μεταξύ τους
- Θρυμματίζουμε το ψωμί σε επεξεργαστή τροφίμων. Στη συνέχεια τρίβουμε τα πατατάκια με τα αποξηραμένα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με το ψωμί και τη φρυγανιά
- Χτυπάμε το αυγό σε ένα μπολ και δίπλα του βάζουμε σε άλλο το αλεύρι
- Περνάμε διαδοχικά το κοτόπουλο, πρώτα από το αλεύρι, ύστερα από το αυγό και τέλος από το μείγμα της φρυγανιάς
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και περνάμε τα φιλετάκια για 10′ με 15′ δεύτερα από κάθε πλευρά να τραγανίσει η επικάλυψη
- Αποσύρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180oC στον αέρα για 15′ λεπτά.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο