Υπάρχουν δύο, τρία πιάτα του καλοκαιριού που συνοδεύουν με τον πιο υπέροχο τρόπο τα απογεύματα με φίλους και ουζάκι. Αυτή η συνταγή είναι σαφέστατα μία από αυτές.
Η καπνιστή μελιτζανοσαλάτα δεν είναι απλά πεντανόστιμη, είναι και πολύ υγιεινή. Σε αντίθεση με άλλες σαλάτες-αλοιφές, αυτή δεν περιλαμβάνει ζωικά λιπαρά, όπως μαγιονέζα, είναι πλήρης σε λαχανικά και καλά λιπαρά από το ελαιόλαδο και συνοδεύει τέλεια ζεστό, χωριάτικο ψωμί.
Υλικά
- 3 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
- 3 σκελίδες σκόρδο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Το χυμό από ½ λεμόνι
- Αλάτι & Πιπέρι
- ½ κ.γ. κύμινο
- ½ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 1 κόκκινη πιπεριά
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις μελιτζάνες και το κρεμμύδι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40’ λεπτά. Ανεβάζουμε σκάλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο στο γκριλ για 5’-10’ λεπτά να μαυρίσουν
- Καθαρίζουμε από τις φλούδες το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες. Κρατάμε μόνο τη σάρκα της μελιτζάνας και βάζουμε σε επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το σκόρδο. Λιώνουμε να γίνουν ένα.
- Αν διαθέτουμε μηχάνημα που επιτρέπει την προσθήκη υγρών την ώρα της ανάμειξης, χρησιμοποιούμε αυτό. Σε χαμηλή ταχύτητα, συμπληρώνουμε σε ροή το λάδι και το λεμόνι
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, κόβουμε την κόκκινη πιπεριά σε κυβάκια και προσθέτουμε στην μελιτζάνα. Αλατίζουμε και δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή λεμόνι
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο