Λατρεύουμε τις παραδοσιακές πίτες όσο τίποτα άλλο και ευτυχώς υπάρχουν πολλές και εύκολες συνταγές.
Μια από τις αγαπημένες μας είναι η μπουγάτσα, με κρέμα, τραγανό φύλλο και ζάχαρη και κανέλα από πάνω. Είναι η πιο ωραία γλυκιά πίτα που μπορούμε να απολαύσουμε.
Και μπορεί να φαίνεται δύσκολη, ωστόσο, υπάρχουν εύκολες και γρήγορες παραλλαγές. Βρήκαμε μια εύκολη συνταγή για μπουγάτσα με 5 υλικά με το αποτέλεσμα να είναι θεϊκό.
Υλικά συνταγής για μπουγάτσα
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
- 1 κουτί από το ζαχαρούχο νερό
- 250 γρ. βούτυρο
- Ζάχαρη άχνη-κανέλα (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση συνταγής για μπουγάτσα
- Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψί.
- Στρώνουμε τα μισά φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα και βάζουμε από πάνω το μισό βούτυρο.
- Μετά τα άλλα μισά φύλλα και το υπόλοιπο μισό βούτυρο και ψήνουμε στον αέρα για 20 λεπτά.
- Το βγάζουμε και ρίχνουμε το μείγμα με το ζαχαρούχο και το νερό αφού τα έχουμε ανακατέψει.
- Ξαναψήνουμε για άλλα 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο