Τη συνταγή της πεθεράς της για «επικές πατάτες φούρνου», μοιράστηκε στο Facebook μία γυναίκα, αποκαλύπτοντας ότι ένα πιρούνι και ένα σουρωτήρι είναι το μυστικό.
Η γυναίκα που ονομάζεται Τζέσικα και είναι από την Αυστραλία, δημοσίευσε σε μια ομάδα του Facebook, βήμα – βήμα τις οδηγίες για σούπερ νόστιμες πατάτες.
«Μου ζητούσατε πολλοί να δείξω το πώς να φτιάχνετε τις καλύτερες ψητές πατάτες στον κόσμο, οπότε σας το δείχνω αναλυτικά», έγραψε η Τζέσικα.
Αυτά που χρειάζεστε είναι λευκή πατάτα, λίγο φυτικό έλαιο ή λίπος πάπιας, αλάτι και πιπέρι.
Πώς να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες φούρνου
Η Τζέσικα είπε ότι το μαγείρεμα των πατατών στο φούρνο διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα, αλλά αξίζει να τις μαγειρεύουμε αργά για να βεβαιωθούμε ότι είναι τραγανές και νόστιμες.
- Αρχικά ξεφλουδίστε και κόψτε τις στη μέση. Στη συνέχεια μισοβράστε τις στο μάτι της κουζίνας μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
- Μόλις οι πατάτες βράσουν, το κλειδί για να γίνουν τραγανές είναι να τις τρυπήσετε.
- Όταν μαλακώσουν, βάλτε ένα δίσκο στο φούρνο είτε με φυτικό λάδι είτε με λίπος πάπιας.
- Στη συνέχεια ανακινήστε τις πατάτες σε ένα σουρωτήρι. Αυτό θα τις βοηθήσει να γίνουν τραγανές.
- Όταν το λάδι ζεσταθεί, καρυκεύστε τις πατάτες με αλάτι και πιπέρι και βάλτε τις στο φούρνο. Την ώρα που θα τις ρίχνετε μέσα, προσέξτε καθώς το λάδι είναι καυτό.
- Μαγειρέψτε τις στους 200 βαθμούς Κελσίου στη μία πλευρά για 30 λεπτά και περίπου 30 λεπτά αργότερα, γυρίστε τις και μαγειρέψτε τις από την άλλη πλευρά για άλλη μισή ώρα.
Εκατοντάδες άνθρωποι που είδαν τη συνταγή της Τζέσικα, είπαν ότι ήταν πρόθυμοι να τη δοκιμάσουν. Κάποιοι άλλοι μοιράστηκαν τις δικές τους συμβουλές, όπως για παράδειγμα ότι βοηθάει αν προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο νερό όταν βράζετε τις πατάτες.