Καπάνι στο Μεταξουργείο: Ένα οινορεστοράν με φυσικά κρασιά, βινύλια και τυριά από το delicatessen για το σπίτι - iefimerida.gr

Καπάνι στο Μεταξουργείο: Ένα οινορεστοράν με φυσικά κρασιά, βινύλια και τυριά από το delicatessen για το σπίτι

ποτηρι ροζε κρασι τραπεζι
Γεύσεις και μαγειρέματα Ελλάδας με τη συνοδεία φυσικών κρασιών, DJ και βινυλίων στο Μεταξουργείο

Στο Καπάνι του Μεταξουργείου θα δοκιμάσεις παραδοσιακές γεύσεις από την Ελλάδα, θα πιεις φυσικά κρασιά και θα ακούσεις βινύλια.

Η κουζίνα είναι ανοιχτή και τα ψυγεία με τα πικάντικα αλλαντικά, τα βουτυρένια, πιπεράτα, και καπνιστά τυριά, μπορούν να γίνουν πακέτο και να τα πάρεις φεύγοντας μαζί για να τα δοκιμάσεις στο σπίτι.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι ετικέτες των κρασιών δεν είναι οικείες και αυτή είναι η μαγεία τους.

Στο Καπάνι θα ανακαλύψεις φυσικά κρασιά. Οίνους που παράγονται συνήθως από βιολογικά ή βιοδυναμικά αμπέλια και περιλαμβάνουν ελάχιστη χρήση προσθέτων και συντηρητικών, όπως τα θειώδη, είναι αφιλτράριστα, με «ακατέργαστα» αρώματα και γεύσεις.

Eδώ θα φας φασολάδα Πρεσπών με τζουμπερίνγκες

Το Καπάνι είναι η παλαιότερη παραδοσιακή αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, ένα διαχρονικό σημείο συνάντησης γεύσεων όπου συναντιούνται η Ανατολή με τα Βαλκάνια. Τόπος όπου γεύσεις και μυρωδιές ανακατεύονται με κουλτούρες και ανθρώπους.

Αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το Καπάνι Μάρκετ, το νέο οινορεστοράν του Μεταξουργείου, που φέρνει σε αυτή τη γοητευτική γωνιά της πόλης, μαγειρέματα και συνταγές παραδοσιακές, φτιαγμένες στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στη σούβλα.

Πιάτα δημιουργικά που ανασύρουν μνήμες του παρελθόντος, όπως η φασολάδα Πρεσπών με τις τζουμπερίνγκες (φλωρινιώτικη λέξη που σημαίνει κομμάτια χοιρινού με λίπος ξεροψημένα), το Μακάλο (παραδοσιακό πιάτο της Φλώρινας) και τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα μαύρου χοίρου με Άιβαρ (σέρβικη σάλτσα με κόκκινες πιπεριές).

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας δημιουργεί ελληνικά πιάτα με έμφαση στις πρώτες ύλες και στην εποχικότητα
Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας δημιουργεί ελληνικά πιάτα με έμφαση στις πρώτες ύλες και στην εποχικότητα

Δεν είναι τυχαία αυτή η γευστική κατεύθυνση. Τόσο ο ιδιοκτήτης (που τρέχει και τον «Πρίγκηπα» στα Εξάρχεια), όσο και ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας έχουν κοινή καταγωγή από την ακριτική Φλώρινα. Όπως κοινή είναι η αγάπη τους για τη νόστιμη, αγνή και παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας, με προϋπηρεσία σε εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, δίνει μεγάλη έμφαση στις πρώτες ύλες και στην εποχικότητα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πιάτα δημιουργικά και ελληνικά όπως τζουμπερίνγκες (φλωρινιώτικη λέξη που σημαίνει κομμάτια χοιρινού με λίπος ξεροψημένα) και Μακάλο (παραδοσιακό πιάτο της Φλώρινας) και τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα μαύρου χοίρου
Πιάτα δημιουργικά και ελληνικά όπως τζουμπερίνγκες (φλωρινιώτικη λέξη που σημαίνει κομμάτια χοιρινού με λίπος ξεροψημένα) και Μακάλο (παραδοσιακό πιάτο της Φλώρινας) και τη σιγομαγειρεμένη πανσέτα μαύρου χοίρου

Το μενού έχει καθημερινές αλλαγές και προσθήκες αναλόγως με το τι καλό έχει βρει η ομάδα της κουζίνας στη λαϊκή που γίνεται κάθε Τετάρτη έξω από το μαγαζί.

Ειδικά τις Τετάρτες το Καπάνι Μάρκετ γίνεται ένα με τη λαϊκή αγορά και τους ανθρώπους της σε αυτοσχέδια γλέντια, προσφέροντας από το μεσημέρι σάντουιτς και εκλεκτούς μεζέδες που μπορείς να συνοδεύσεις με τσίπουρο ή κρασί.

Μια λίστα με φυσικά κρασιά αλλά και δύο εμφιαλώσεις από το Καπάνι συνοδεύουν το γεύμα
Μια λίστα με φυσικά κρασιά αλλά και δύο εμφιαλώσεις από το Καπάνι συνοδεύουν το γεύμα
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια λίστα με φυσικά κρασιά εντυπωσιάζει

Ιδιαιτερότητα και στον τομέα του κρασιού, καθώς προτείνεται μια πολύ ενημερωμένη λίστα φυσικών κρασιών, κυρίως ελληνικών αλλά και τα δύο κρασιά που εμφιαλώνει το Καπάνι από αμπελώνες της Νεμέας, Αγιωργίτικο και Merlot.

Ένα ποτήρι κρασί με ελληνικές γεύσεις και φρέσκα προϊόντα
Ένα ποτήρι κρασί με ελληνικές γεύσεις και φρέσκα προϊόντα

Πριν φύγεις από το Καπάνι, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις κορυφαία τυριά και αλλαντικά από Έλληνες παραγωγούς για το σπίτι, από τις βιτρίνες του ενημερωμένου delicatessen.

Τυριά και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα στα ψυγεία, μπορείτε να αγοράσετε φεύγοντας και για το σπίτι
Τυριά και αλλαντικά από όλη την Ελλάδα στα ψυγεία, μπορείτε να αγοράσετε φεύγοντας και για το σπίτι
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απόλαυση συμπληρώνεται από τις μουσικές επιλογές γνωστών DJs που αναλαμβάνουν τα πικάπ του hi-end ηχοσυστήματος, παίζοντας αποκλειστικά δίσκους βινυλίου, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που απογειώνει την εμπειρία.

Κάθε Τετάρτη το Καπάνι ανοίγει και το μεσημέρι για μεζέδες
Κάθε Τετάρτη το Καπάνι ανοίγει και το μεσημέρι για μεζέδες

Σύντομα το Καπάνι θα ανοίξει και το κελάρι του υπογείου για να φιλοξενήσει την κάβα αλλά και πριβέ δείπνα.

Γεύσεις και μαγειρέματα Ελλάδας με τη συνοδεία DJ και βινυλίων στο Μεταξουργείο
Γεύσεις και μαγειρέματα Ελλάδας με τη συνοδεία DJ και βινυλίων στο Μεταξουργείο
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά / Τρίτη: 18:00-1:00 / Τετάρτη λαϊκής: 14:00-1:00 / Πέμπτη: 18:00-1:00 / Παρασκευή: 18:00-1:00

Σαββατοκύριακο: 14:00-1:00

Καπάνι: Χίου 29, Μεταξουργείο, τηλέφωνο κρατήσεων: 2155600234

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ