Πίτσα. Φαγητό λατρεμένο. Τρώγεται εύκολα ζεστή, μόλις έχει βγει από το φούρνο ή του κουτί, τρώγεται, όμως, ευχάριστα και την επόμενη ημέρα.
Κάποιοι την προτιμούν κρύα. Κάποιοι δεν μπορούν να φάνε πίτσα αν δεν είναι ζεστή. Αλλά συνήθως όταν ζεσταίνεις την πίτσα με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή στην κουζίνα ή στον φούρνο μικροκυμάτων, δεν τρώγεται.
Πώς να ζεστάνεις λοιπόν την πίτσα σωστά, ώστε να μπορείς να την απολαύσεις σαν να την έχεις βγάλει μόλις από του κουτί; Μετά τον καλύτερο τρόπο για να μάθουμε πώς πρέπει να ξαναζεστάνεις σωστά τα μακαρόνια, ήρθε η ώρα να μάθουμε το σωστό τρόπο για να ζεστάνουμε σωστά την πίτσα. Το τρικ, το κόλπο ειναι πανεύκολο. Εύκολο και γρήγορο. Ζεσταίνεις την πίτσα στην κατσαρόλα!
Η αυθεντική συνταγή για ραβανί -Oπως το ετοιμάζουν στη Βέροια
Πώς ζεσταίνουμε την πίτσα στην κατσαρόλα
Το τρικ για το τέλειο ζέσταμα της πίτσας απαιτεί αντικολλητική κατσαρόλα.
- Τοποθετείτε την πίτσα στην κατσαρόλα.
- Βάζετε μερικές σταγόνες νερού, όχι πάνω στην πίτσα αλλά στον πάτο της κατσαρόλας.
- Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Αφήνετε την πίτσα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά.
- Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ατμός για να λιώσει το τυρί, ενώ παράλληλα η κάτω πλευρά της πίτσας να μείνει τραγανή.
Αν η διαδικασία του ζεστάματος της πίτσας στην κατσαρόλα σας φαίνεται κουραστική, τότε καλύτερα να την γευτείτε κρύα. Είνα η πιο safe επιλογή. Μπορείτε, επίσης, να ανανεώσετε τη γεύση της, βάζοντας λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου, έξτρα κοτόπουλο ή μπέικον για να της δώσετε έξτρα γεύση.