Όποιος δεν έχει δοκιμάσει έστω και μία φορά το γλυκό ψυγείου της μαμάς, πρέπει να φτιάξει αυτή τη συνταγή του Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Δροσιστικό, φανταστικό αποτέλεσμα που «ξεσηκώνει» τον ουρανίσκο. Άλλωστε, το γλυκό ψυγείου της μαμάς ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
- 200 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 50 ml κονιάκ 50 γρ. ζάχαρη
Υλικά για τις κρέμες
- 1300 ml φρέσκο γάλα πλήρες
- 110 γρ. κορν φλάουρ
- 270 γρ. ζάχαρη
- 5 μεσαία αυγά
- 100 γρ. ION PATISSERIE κλασική κουβερτούρα
- 100 γρ. ION PATISSERIE λευκή κουβερτούρα
Εκτέλεση για την βάση
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το γάλα μας με το κονιάκ και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια, βουτάμε για 2 δευτερόλεπτα ένα-ένα τα μπισκότα μας στο γάλα και τα στρώνουμε δίπλα-δίπλα σε ένα πυρέξ.
Εκτέλεση για τις κρέμες
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε το γάλα με τα 3/4 της ζάχαρης, τα ανακατεύουμε και τα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά.
Έπειτα, σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα αυγά με κορν-φλάουρ και το υπόλοιπο της ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Μόλις ζεσταθεί το γάλα, το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά. Επιστρέφουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να γίνει μια σφιχτή κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε την κρέμα μας ίσα σε 2 μπολ. Μεσα στα μπολ έχουμε ψιλοκόψει τις 2 κουβερτούρες.
Μετά από 1 λεπτό ξεκινάμε να ανακατεύουμε τις κρέμες μας με μια μαρίζ (ξεχωριστή για κάθε κρέμα) μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά η σοκολάτα.
Αδειάζουμε την κρέμα λευκής κουβερτούρας πάνω από την στρώση με τα μπισκότα.
Ξεκινάμε να στρώνουμε πάλι μπισκότα, πάνω από την κρέμα, όπως κάναμε για την βάση.
Τέλος, αδειάζουμε από επάνω την κρέμα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Γαρνίρουμε με τρούφα μαύρης σοκολάτας.
Για περισσότερες συνταγές του pastry chef Δημήτρη Μακρυνιώτη:
-Official Website: https://dimitriosmakriniotis.gr/
-Instagram: http://bit.ly/dimitriosmakriniotis
-Facebook: http://bit.ly/dimitriosmakriniotisfb#