Ένα γλυκό ψυγείου πάντα θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση να παλεύετε με μπελαλίδικα γλυκά, ακόμη και στο τραπέζι της Λαμπρής.
Δροσερή κρέμα, κομμάτια βερίκοκο και μια στρώση απολαυστικού ζελέ. Όλα αυτά πάνω σε μια στρώση ελαφρώς σιροπιασμένο τσουρέκι που αντικαθιστά τη βάση ενός γλυκού ψυγείου που γίνεται συνήθως με φρυγανιά ή μπισκότα.
Γιατί σκεφτήκαμε πως όλο και κάποιο τσουρέκι θα έχει μείνει παραπονεμένο στην πιατέλα και αντί να το αφήσετε να μπαγιατέψει, μπορείτε να το κάνετε υπέροχο, δροσερό, γλυκό ψυγείου.
Υλικά
- 1 φακελάκι φρουί ζελέ βερίκοκο
- 1 κονσέρβα 400 γρ κομπόστα βερίκοκο σε ελαφρύ σιρόπι
- 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
- 660 ml γάλα
- 1 πακέτο κρέμα γάλακτος 250ml
- 6-7 φέτες τσουρέκι κομμένες όσο πιο λεπτές γίνεται
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Την ίδια ώρα χτυπάμε το γάλα με το περιεχόμενο του άνθους αραβοσίτου στιγμής, όπως περιγράφεται στη συσκευασία να πήξει και βάζουμε και αυτό στο ψυγείο.
- Τέλος χτυπάμε και την κρέμα να γίνει σαντιγί και αφήνουμε στην άκρη
- Στρώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενες άκρες τις φέτες το τσουρέκι, κόβοντας αναλόγως ώστε να καλύψουμε με μια στρώση τον πάτο του σκεύους. Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής ραντίζουμε το τσουρέκι με το σιρόπι της κονσέρβας βερίκοκο, να νοτίσει καλά.
- Ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα και αναμειγνύουμε με την κρέμα. Ανακατεύουμε και τη σαντιγί και στρώνουμε πάνω από τη βάση τσουρεκιού
- Αφού παγώσει αρκετά το ζελέ ώστε να στέκεται, αλλά να μην έχει πήξει ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από το γλυκό. Αφήνουμε στο ψυγείο να πήξει καλά πριν ξεφορμάρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο