Μπορεί να βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και να είναι σε προληπτική καραντίνα με την οικογένειά της όμως η Φλορίντα Πετρουτσέλι αγαπάει τη μαγειρική και συχνά ετοιμάζει υπέροχες συνταγές με άρωμα Ιταλίας που έμαθε από τη μαμά της.
Έτσι έκανε και πριν λίγες μέρες όπου έφτιαξε σπαγγέτι με ντοματίνια, ricotta, βασιλικό και καρύδια. Δεν παρέλειψε μάλιστα να μοιραστεί τη συνταγή με τους διαδικτυακούς της φίλους και φυσικά έγινε ανάρπαστη.
Η συνταγή της Φλορίντα Πετρουτσέλι:
Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε για πέντε λεπτά το σκόρδο και προσθέστε ντοματίνια. Αφού μαλακώσουν τα ντοματίνια αφήστε τα στην άκρη και βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
Σε ένα μπλέντερ βάλτε ricotta (ή εναλλακτικά ανθότυρο), ντοματίνια, βασιλικό, παρμεζάνα, λάδι και μια χούφτα καρύδια και χτυπήστε τα όλα μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομειογενές μείγμα.
Στο μεταξύ, με μια κουτάλα βγάλτε τα μακαρόνια 1 - 2 λεπτά νωρίτερα από ο,τι αναφέρεται στη συσκευασία τους και ανακατέψτε τα με τα ντοματίνια και το σκόρδο. Εάν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλάτι. Προσθέστε το μείγμα από το μπλέντερ και συμπληρώστε λίγο νερό από το βράσιμο και μπόλικη παρμεζάνα.
Τα μακαρόνια είναι έτοιμα!