Πρόκειται για το πιο απλό και λαχαριστό γλυκό των παιδικών μας χρόνων. Αυτή η συνταγή είναι πανεύκολη και ελαφρώς πιο διαφορετική από όσες γνωρίζετε.
Αντί για χυλό, η ζύμη αυτή στέκεται στα χέρια και σας επιτρέπει να πλάσετε τους λουκουμάδες στα χέρια σας, πριν τους ψήσετε στο λάδι. Το μυστικό συστατικό στο μέλι, ακούει στο όνομα ξίδι και θα βοηθήσει ώστε οι λουκουμάδες να πιουν το σιρόπι.
Υλικά
- 250 γρ αλεύρι
- 2 αυγά
- 80 γρ ζάχαρη
- 40 γρ βούτυρο λιωμένο
- 1 κουταλάκι μπείκινγκ πάουντερ
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Για το σιρόπι: 300 γρ μέλι
- 1 κουταλάκι κανέλλα
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι ξίδι
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μια μπασίνα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε σιγά, σιγά το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με σπάτουλα ώσπου να πάρουμε μια ομοιόμορφη ζύμη
- Πλάθουμε ανάμεσα στις παλάμες μας μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού και τις στρώνουμε σε μια λαδόκολλα
- Σε κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, την κανέλα, τη ζάχαρη και το ξίδι και αφήνουμε να ζεσταθεί το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και βάζουμε τους λουκουμάδες να ψηθούν, γυρίζοντας διαρκώς με τρυπητή κουτάλα να πάρουν χρώμα από παντού
- Αφαιρούμε, στραγγίζουμε καλά από το λάδι και ρίχνουμε απευθείας στο μέλι, γυρίζοντας επίσης ώστε να τραβήξουν
- Βγάζουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά. Σερβρίουμε με έξτρα κανέλα και σπασμένα καρύδια αν θέλουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο