Παραμονή Πρωτοχρονιάς αύριο και η βασιλόπιτα είναι απαραίτητη. Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την υπέροχη gluten free συνταγή για βασιλόπιτα, της Λένας Σαμέρκα.
Η φιναλίστ του Bake off Greece Λένα Σαμέρκα μοιράζεται με το iefimerida μια υπέροχη συνταγή για gluten free βασιλόπιτα. Η συνταγή εύκολη, το αποτέλεσμα υπέροχο. Ενα αφράτο, gluten free κέικ.
Υλικά συνταγής για Gluten Free βασιλόπιτα
- 250 γραμμάρια βούτυρο 82% λιπαρά
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι βανίλια
- 4 αυγά
- 50 γραμμάρια κρέμα γαλακτος 35% λιπαρά
- Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι και ένα μανταρίνι (περίπου 80 γραμμάρια χυμό)
- 200 γραμμάρια gluten free φαρίνα
- 100 γραμμάρια αλεύρι φουντουκιού
- 1/2 κουταλάκι σόδα
- 1 κουταλάκι μαχλέπι
- 1/2 κουταλάκι κανέλα
- 1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση συνταγής για Gluten Free βασιλόπιτα
- Ξεκινάμε τη συνταγή μας βάζοντας σε μια λεκανίτσα και χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και αφρατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον χυμό.
- Τέλος, προσθέτουμε τη φαρίνα, το αλεύρι φουντουκιού, το ξύσμα, τα μπαχαρικά και τη σόδα.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα σκεύος (που προηγουμένως έχουμε αλευροβουτυρώσει) διαμέτρου περίπου 25-28cm και προσθέτουμε το φλουρί.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 περίπου λεπτά και ελέγχουμε βάζοντας ένα μαχαιράκι. Για να καταλάβουμε ότι η βασιλόπιτά μας έχει γίνει, θα πρέπει το μαχαιράκι να βγαίνει στεγνό.
Καλή και τυχερή χρονιά σε όλους
Λένα Σαμέρκα
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο