Κλασικό, εύκολο, αγαπημένο μικρών και μεγάλων φαγητό, οι μπριζόλες. Μια διαφορετική συνταγή για... μεθυσμένες μπριζόλες.
Πραγματικά κλασικό φαγητό οι μπριζόλες τις φτιάχνουμε όλοι σε πλήθος παραλλαγών. Ακόμη και η ψητή μπριζόλα στο φούρνο έχει τα μυστικά της, για να είναι ζουμερή, όπως μυστικά έχει και η μπριζόλα στο τηγάνι. Πιο πλούσιες σε γεύση οι μπριζόλες στο φούρνο. Παρακάτω ακολουθεί μια διαφορετική συνταγή για μπριζόλες στο φούρνο. Αυτή τη φορά με ουίσκι.
Υλικά συνταγής για μπριζόλες με ουίσκι
- 4 μοσχαρίσιες μπριζόλες / Ιδανικά κόντρα φιλέτο
- Για την μαρινάδα: 2 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 90ml ουίσκι ή μπέρμπον
- 90ml σος σόγιας
- 90ml μαύρη ζάχαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής για μπριζόλες με ουίσκι
- Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα με βάση το ουίσκι, σε μια σακούλα τροφίμων με ζιπ που κλείνει.
- Βάζουμε τις μπριζόλες στην σακούλα, κλείνουμε το ζιπ και ανακινούμε να καλυφθεί το κρέας.
- Βάζουμε σε ρηχή πιατέλα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ιδανικά, μπορείτε να βάλετε τις μπριζόλες στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ
- Αφαιρούμε τις μπριζόλες από τη σακούλα και τινάζουμε να φύγει η παραπάνω μαρινάδα
- Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά, ανάλογα με την προτίμησή μας
- Αφήνουμε τις μπριζόλες σε ζεστό πιάτο να ξεκουραστούν 10’ λεπτά πριν τις σερβίρουμε
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο