Γαστρονομικά events, συναντήσεις βραβευμένων σεφ στην ίδια κουζίνα, ενδιαφέρουσες συνεργασίες και εστιατορικά νέα αυτού του φθινοπώρου.
Το φθινόπωρο είναι εποχή ζυμώσεων, γαστρονομικών αναβρασμών, νέων σχεδίων, δυνατών αφίξεων και πολυσυζητημένων συνεργειών. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η εστίαση υποδέχεται τη νέα σεζόν με τις πιο hot γαστρονομικές ειδήσεις. Το iefimerida συγκέντρωσε τις τελευταίες εξελίξεις που συζητιούνται αυτή την εβδομάδα στο χώρο της γαστρονομίας.
The Heritage: 9 Έλληνες σεφ επιστρέφουν στη Σπονδή για μια κορυφαία γαστρονομική διοργάνωση
Η Σπονδή εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια αποτελεί διαχρονικά τον βασικότερο πυλώνα της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Το καινοτόμο εστιατόριο, εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει ανοίξει δρόμους για τη δημιουργία μιας δυναμικής γαστρονομικής σκηνής στη χώρα μας, έχει λειτουργήσει και ως μια άτυπη ακαδημία, αφού στην απαιτητική κουζίνα της έχουν θητεύσει μερικοί από τους πιο σπουδαίους Έλληνες σεφ. Η κληρονομία αυτή αποκρυσταλλώνεται, λοιπόν, φέτος σε μια κορυφαία γαστρονομική διοργάνωση με τίτλο «The Heritage».
Ο οραματιστής Απόστολος Τραστέλης προσκάλεσε πέντε εμβληματικούς σεφ και τέσσερις καταξιωμένους pastry chef, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της Σπονδής, να επιστρέψουν για πέντε μοναδικές βραδιές και να μαγειρέψουν ξανά για το θρυλικό εστιατόριο του. Έτσι, οι Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παύλος Κυριάκης, Παναγιώτης Γιακαλής, Τάσος Στεφάτος και οι pastry chefs Γιώργος Πλατινός, Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Κούφας και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, θα μας προσφέρουν πέντε αξέχαστες βραδιές γεμάτες γαστρονομική εμπειρία. Μαζί τους, φυσικά, θα είναι ο executive chef Arnaud Bignon.
Η αυλαία ανοίγει στις 13 Νοεμβρίου με τον Γκίκα Ξενάκη (Aleria), ο οποίος, μαζί με τον Arnaud Bignon, σε ένα four hands δείπνο θα μας ταξιδέψουν μέσα από ένα νοσταλγικό γευστικό μονοπάτι που θα συνδέσει δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν. Η τιμή για το δείπνο αυτό είναι: €120 το άτομο, ενώ η επιλογή των wine pairings είναι €50.
Info: spondi.gr | Κρατήσεις: i-host.gr
Έρχεται το Ιώδιο στο Κολωνάκι: Νέο εστιατόριο ψαροφαγίας από τη βραβευμένη Γεωργίαννα Χιλιαδάκη
Στη γωνία Λουκιανού και Σπευσίπου στο Κολωνάκι έρχεται ένα νέο εστιατόριο που υπόσχεται να φέρει τη θαλασσινή αύρα στο κέντρο της Αθήνας.
Το Ιώδιο, όπως θα ονομάζεται το νέο γαστρονομικό πρότζεκ της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη -η οποία με το Funky Gourmet είχε αποσπάσει δύο αστέρια Michelin- είναι απότοκο της επιτυχημένης συνεργασίας της ταλαντούχας σεφ με τους ιδιοκτήτες του Zurbaran, Χάρη Σπύρου και Γιάννη Σαλπέα.
Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη στο Iιώδιο θα συνεργάζεται με την Ερασμία Μπαλάσκα και τη Δανάη Βορίδου, εστιάζοντας στην ψαριά της ημέρας με δημιουργικό τρόπο.
Info: instagram.com/iodio_athens
To Kiku παντρεύει αυτή τη σεζόν ιαπωνική και ιταλική γαστρονομία
Με μακρά ιστορία από το 1993, το πρωτοπόρο Kiku υπήρξε για πολλά χρόνια ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της ασιατικής γαστρονομίας στην ελληνική σκηνή.
Φετος, το θρυλικό brand του Γιώργου Ανδρίτσου, και πλέον και μέλος της S One Hospitality, κάνει την ανατροπή παντρεύοντας στο ίδιο τραπέζι την ιαπωνική με την ιταλική κουζίνα, ανεβάζοντας την ένταση και το ρυθμό στο χώρο του μπαρ με DJ’s sets και ηδονικά cocktails.
Έτσι οι ασιατικές δημιουργίες του Executive Chef Sergei Osipov, θα συνυπάρχουν με ιταλικά πιάτα, όπως «η Pizza Rucola,το Uni Pasta (με soba noodles, αχινό και χαβιάρι) ή τα Ravioli Bolognaise», δίνοντας στο κοινό του Kiku επιπλέον γαστριμαργικές επιλογές, καλύπτοντας κάθε γούστο.
Info: Kiku, Ξενοκράτους 21, Αθήνα, τηλ.: 2103647033
Το Artisanal της Κηφισιάς περνάει σε νέα εποχή
Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι το γνωστό και δημοφιλές εστιατόριο των βορείων προαστίων, που ίδρυσαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλη Γερασίμου, περνά σε μια νέα εποχή, τόσο επιχειρηματικά όσο και γαστρονομικά, υπό τον έλεγχο του σεφ Γιάννη Παρίκου (SeaRocks Πάρος, που είναι και ο νέος του ιδιοκτήτης.
Ο μισελενάτος σεφ Ασημάκης Χανιώτης νέος executive chef του ομίλου Estrella
Ο ταλαντούχος Κεφαλονίτης σεφ Ασημάκης Χανιώτης που διέπρεψε στο Λονδίνο, αποσπώντας αστέρι Michelin το 2017 στο φημισμένο εστιατόριο Pied à Terre, αναλαμβάνει χρέη executive chef του Ομίλου Estrella (Estrella World Street Food και Surfer Maya).
«Ο Ασημάκης Χανιώτης έχει ξεχωρίσει για τις πρωτοποριακές του δημιουργίες, κερδίζοντας τη διάκριση του “No 1 Vegan Tasting Experience” στη Μεγάλη Βρετανία, και συγκαταλέγεται στους 30 πιο επιτυχημένους σεφ κάτω των 30 στη βρετανική γαστρονομική σκηνή. Η συνεργασία αυτή εγκαινιάζει μία νέα εποχή γαστρονομικής δημιουργίας για τον Όμιλο Estrella. Ο Ασημάκης Χανιώτης θα συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μενού των εστιατορίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις γαστρονομικές προτάσεις του ομίλου με τη διεθνή του εμπειρία και το δημιουργικό του όραμα. Η Estrella, γνωστή για την καινοτόμα προσέγγισή της στο brunch, συνεχίζει την επιτυχημένη διεθνή της πορεία. Μετά την εγκαθίδρυση του πρώτου καταστήματος στο πολυτελές Domes Lake Algarve στην Πορτογαλία, ο όμιλος προγραμματίζει την περαιτέρω επέκτασή του με νέα εστιατόρια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», εξηγεί ο Όμιλο Estrella σε σχετική ανακοίνωσή του.
Info: estrella.gr
- ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
- Tα νέα εστιατόρια του φθινοπώρου -13+1 γαστρονομικές αφίξεις που συζητιούνται στην πόλη τώρα
- Okio: Το εστιατόριο στο Σύνταγμα που δικαίως είναι στον οδηγό Michelin -Γαστρονομία που εστιάζει στη νοστιμιά
- Πώς ένας Έλληνας designer με διεθνή καριέρα έφτιαξε ένα διαχρονικό ιαπωνικό εστιατόριο στη Γλυφάδα με καλό sushi