Γιατί 9 κορυφαίοι Έλληνες σεφ επιστρέφουν στη Σπονδή -Hot γαστρονομικά νέα, όλες οι αλλαγές σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας - iefimerida.gr

Γιατί 9 κορυφαίοι Έλληνες σεφ επιστρέφουν στη Σπονδή -Hot γαστρονομικά νέα, όλες οι αλλαγές σε γνωστά μαγαζιά της Αθήνας

Άνδρες σεφ Σπονδή εστιατόριο
Πέντε κορυφαίοι Έλληνες σεφ και 4 pastry chef συναντούν τον Arnaud Bignon στην κουζίνα της Σπονδής.
ΜΑΝΟΣ ΛΕΙΒΑΔΑΡΟΣ

Γαστρονομικά events, συναντήσεις βραβευμένων σεφ στην ίδια κουζίνα, ενδιαφέρουσες συνεργασίες και εστιατορικά νέα αυτού του φθινοπώρου.

Το φθινόπωρο είναι εποχή ζυμώσεων, γαστρονομικών αναβρασμών, νέων σχεδίων, δυνατών αφίξεων και πολυσυζητημένων συνεργειών. Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, η εστίαση υποδέχεται τη νέα σεζόν με τις πιο hot γαστρονομικές ειδήσεις. Το iefimerida συγκέντρωσε τις τελευταίες εξελίξεις που συζητιούνται αυτή την εβδομάδα στο χώρο της γαστρονομίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

The Heritage: 9 Έλληνες σεφ επιστρέφουν στη Σπονδή για μια κορυφαία γαστρονομική διοργάνωση 

Η Σπονδή εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια αποτελεί διαχρονικά τον βασικότερο πυλώνα της υψηλής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Το καινοτόμο εστιατόριο, εκτός από το αναμφισβήτητο γεγονός ότι έχει ανοίξει δρόμους για τη δημιουργία μιας δυναμικής γαστρονομικής σκηνής στη χώρα μας, έχει λειτουργήσει και ως μια άτυπη ακαδημία, αφού στην απαιτητική κουζίνα της έχουν θητεύσει μερικοί από τους πιο σπουδαίους Έλληνες σεφ. Η κληρονομία αυτή αποκρυσταλλώνεται, λοιπόν, φέτος σε μια κορυφαία γαστρονομική διοργάνωση με τίτλο «The Heritage». 

Ο Γκίκας Ξενάκης με τον Arnaud Bignon στην Σπονδή.
Ο Γκίκας Ξενάκης με τον Arnaud Bignon στην Σπονδή.

Ο οραματιστής Απόστολος Τραστέλης προσκάλεσε πέντε εμβληματικούς σεφ και τέσσερις καταξιωμένους pastry chef, που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην ιστορία της Σπονδής, να επιστρέψουν για πέντε μοναδικές βραδιές και να μαγειρέψουν ξανά για το θρυλικό εστιατόριο του. Έτσι, οι Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Παύλος Κυριάκης, Παναγιώτης Γιακαλής, Τάσος Στεφάτος και οι pastry chefs Γιώργος Πλατινός, Δημήτρης Χρονόπουλος, Αλέξανδρος Κούφας και Σπύρος Πεδιαδιτάκης, θα μας προσφέρουν πέντε αξέχαστες βραδιές γεμάτες γαστρονομική εμπειρία. Μαζί τους, φυσικά, θα είναι ο executive chef Arnaud Bignon. 

H ατμοσφαιρική σάλα του εστιατορίου Σπονδή / Φωτογραφία: spondi_restaurant/Instagram
H ατμοσφαιρική σάλα του εστιατορίου Σπονδή / Φωτογραφία: spondi_restaurant/Instagram
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η αυλαία ανοίγει στις 13 Νοεμβρίου με τον Γκίκα Ξενάκη (Aleria), ο οποίος, μαζί με τον Arnaud Bignon, σε ένα four hands δείπνο θα μας ταξιδέψουν μέσα από ένα νοσταλγικό γευστικό μονοπάτι που θα συνδέσει δημιουργικά το παρελθόν με το παρόν. Η τιμή για το δείπνο αυτό είναι: €120 το άτομο, ενώ η επιλογή των wine pairings είναι €50.
Info: spondi.gr | Κρατήσεις: i-host.gr

Έρχεται το Ιώδιο στο Κολωνάκι: Νέο εστιατόριο ψαροφαγίας από τη βραβευμένη Γεωργίαννα Χιλιαδάκη

Στη γωνία Λουκιανού και Σπευσίπου στο Κολωνάκι έρχεται ένα νέο εστιατόριο που υπόσχεται να φέρει τη θαλασσινή αύρα στο κέντρο της Αθήνας.

Η επιγραφή του νέου εστιατορίου Ιώδιο στο Κολωνάκι / Φωτογραφία: @harryspirouvia georgianna_hiliadaki/Instagram
Η επιγραφή του νέου εστιατορίου Ιώδιο στο Κολωνάκι / Φωτογραφία: @harryspirouvia georgianna_hiliadaki/Instagram

Το Ιώδιο, όπως θα ονομάζεται το νέο γαστρονομικό πρότζεκ της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη -η οποία με το Funky Gourmet είχε αποσπάσει δύο αστέρια Michelin- είναι απότοκο της επιτυχημένης συνεργασίας της ταλαντούχας σεφ με τους ιδιοκτήτες του Zurbaran, Χάρη Σπύρου και Γιάννη Σαλπέα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
H σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη  / Φωτογραφία:  georgianna_hiliadaki/Instagram
H σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη / Φωτογραφία: georgianna_hiliadaki/Instagram

Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη στο Iιώδιο θα συνεργάζεται με την Ερασμία Μπαλάσκα και τη Δανάη Βορίδου, εστιάζοντας στην ψαριά της ημέρας με δημιουργικό τρόπο. 
Info: instagram.com/iodio_athens

To Kiku παντρεύει αυτή τη σεζόν ιαπωνική και ιταλική γαστρονομία

Με μακρά ιστορία από το 1993, το πρωτοπόρο Kiku υπήρξε για πολλά χρόνια ο πιο σημαντικός πρεσβευτής της ασιατικής γαστρονομίας στην ελληνική σκηνή.

Η asian chic αισθητική του Kiku στο Κολωνάκι.
Η asian chic αισθητική του Kiku στο Κολωνάκι.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Φετος, το θρυλικό brand του Γιώργου Ανδρίτσου, και πλέον και μέλος της S One Hospitality, κάνει την ανατροπή παντρεύοντας στο ίδιο τραπέζι την ιαπωνική με την ιταλική κουζίνα, ανεβάζοντας την ένταση και το ρυθμό στο χώρο του μπαρ με DJ’s sets και ηδονικά cocktails.

Φέτος το μπαρ του Kiku θα αποκτήσει νέο ρυθμό με DJ’s sets.
Φέτος το μπαρ του Kiku θα αποκτήσει νέο ρυθμό με DJ’s sets.

Έτσι οι ασιατικές δημιουργίες του Executive Chef Sergei Osipov, θα συνυπάρχουν με ιταλικά πιάτα, όπως «η Pizza Rucola,το Uni Pasta (με soba noodles, αχινό και χαβιάρι) ή τα Ravioli Bolognaise», δίνοντας στο κοινό του Kiku επιπλέον γαστριμαργικές επιλογές, καλύπτοντας κάθε γούστο. 

Η ασιατική γαστρονομία θα συναντηθεί με την ιταλική στο ίδιο τραπέζι, στο Kiku.
Η ασιατική γαστρονομία θα συναντηθεί με την ιταλική στο ίδιο τραπέζι, στο Kiku.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Info: Kiku, Ξενοκράτους 21, Αθήνα, τηλ.: 2103647033

O chef Γιάννης Παρίκος / Φωτογραφία: iparikos via searocksparos/Instagram
O chef Γιάννης Παρίκος / Φωτογραφία: iparikos via searocksparos/Instagram

Το Artisanal της Κηφισιάς περνάει σε νέα εποχή 

Τις τελευταίες ημέρες ακούγεται έντονα ότι το γνωστό και δημοφιλές εστιατόριο των βορείων προαστίων, που ίδρυσαν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και ο Βαγγέλη Γερασίμου, περνά σε μια νέα εποχή, τόσο επιχειρηματικά όσο και γαστρονομικά, υπό τον έλεγχο του σεφ Γιάννη Παρίκου (SeaRocks Πάρος, που είναι και ο νέος του ιδιοκτήτης. 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο μισελενάτος σεφ Ασημάκης Χανιώτης νέος executive chef του ομίλου Estrella 

Ο ταλαντούχος Κεφαλονίτης σεφ Ασημάκης Χανιώτης που διέπρεψε στο Λονδίνο, αποσπώντας αστέρι Michelin το 2017 στο φημισμένο εστιατόριο Pied à Terre, αναλαμβάνει χρέη executive chef του Ομίλου Estrella (Estrella World Street Food και Surfer Maya).

O chef Ασημάκης Χανιώτης / Φωτογραφία: asimakis/Instagram
O chef Ασημάκης Χανιώτης / Φωτογραφία: asimakis/Instagram

«Ο Ασημάκης Χανιώτης έχει ξεχωρίσει για τις πρωτοποριακές του δημιουργίες, κερδίζοντας τη διάκριση του “No 1 Vegan Tasting Experience” στη Μεγάλη Βρετανία, και συγκαταλέγεται στους 30 πιο επιτυχημένους σεφ κάτω των 30 στη βρετανική γαστρονομική σκηνή. Η συνεργασία αυτή εγκαινιάζει μία νέα εποχή γαστρονομικής δημιουργίας για τον Όμιλο Estrella. Ο Ασημάκης Χανιώτης θα συμμετέχει ενεργά στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μενού των εστιατορίων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενισχύοντας τις γαστρονομικές προτάσεις του ομίλου με τη διεθνή του εμπειρία και το δημιουργικό του όραμα. Η Estrella, γνωστή για την καινοτόμα προσέγγισή της στο brunch, συνεχίζει την επιτυχημένη διεθνή της πορεία. Μετά την εγκαθίδρυση του πρώτου καταστήματος στο πολυτελές Domes Lake Algarve στην Πορτογαλία, ο όμιλος προγραμματίζει την περαιτέρω επέκτασή του με νέα εστιατόρια στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή», εξηγεί ο Όμιλο Estrella σε σχετική ανακοίνωσή του.
Info: estrella.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ