Για την απόφαση του δικαστηρίου μίλησε με σπαρακτικά λόγια η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη.
«Η Ελένη δεν γυρνάει όποια κι αν ήταν η ποινή. Αποδόθηκε η Δικαιοσύνη που έπρεπε, με την ανώτερη των ποινών» είπε στον ΑΝΤ1 η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, τονίζοντας ότι τα ισόβια θα έπρεπε «να είναι πραγματικά ισόβια. Όσο ζουν να παραμείνουν στη φυλακή. Η τιμωρία αυτή δεν είναι αμείλικτη. Σε 8 χρόνια μπορεί να παίρνουν άδεια να πάνε στο νησί τους, στο υπέροχο νησί τους στην Ρόδο. Εμένα όμως με υποχρέωσαν σε έναν αιώνιο θάνατο. Έκαναν το σπίτι μου φυλακή και το δωμάτιο κελί μου».
Αυτό τόνισε η μητέρα της άτυχης φοιτήτριας ενώ για τη διαδικασία της δίκης η ίδια δήλωσε ικανοποιημένη. Υποστήριξε την Εισαγγελέα Αριστοτελεία Δόγκα λέγοντας ότι: «Απέδειξε ότι είναι εισαγγελέας με μεγάλα γράμματα και δεν μπορεί να την κακολογούν. Έχει τεράστια μόρφωση και ανάστημα. Δεν μπορούν να την κακολογούν για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους».
Η μητέρα της αδικοχαμένης Ελένης ξέσπασε στη συνέχεια για τους δράστες (τον 23χρονου Ροδίτη Μανώλη Κούκουρα και τον 21χρονο Αλβανό Αλέξανδρο Λουτσάι) αλλά και τους γονείς τους ενώ ο θείος της τόνισε ότι εάν υπήρχε μια μικρή μεταμέλεια από πλευράς των δραστών και των οικείων τους, θα ήταν διαφορετική και η δική τους στάση.
Το ξέσπασμα της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη
Οι δηλώσεις της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη
Μπρεχτ το νέο μήνυμα από την εισαγγελέα Α.Δόγκα
Τα λόγια του Μπέρτολτ Μπρεχτ «όταν έρχονται και πέφτουν σαν βροχή τα εγκλήματα, κανείς τότε δεν βγαίνει να φωνάξει Σταματήστε!», ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook η εισαγγελέας Αριστοτελεία Δόγκα, λίγο μετά την έκδοση της απόφασης για ισόβια κάθειρξη των δύο νεαρών, για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη.
Θυμίζουμε ότι η εισαγγελέας προκάλεσε ποικίλα σχόλια, για τη φόρτιση που είχε κατά τη διάρκεια της δίκης Τοπαλούδη. Είχε ζητήσει να επιβληθεί στους δύο κατηγορούμενους ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως από κοινού ενώ για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού που επισύρει ποινή από 10 έως 15 έτη η εισαγγελέας ζήτησε να τιμωρηθούν με το ανώτατο όριο, δηλαδή τα 15 έτη.