Νότιο Αιγαίο: Ξεπέρασαν το ένα εκατ. οι αφίξεις -«Πλημύρισαν» Γερμανούς, Πολωνούς, Δανούς -Πού ταξίδεψαν - iefimerida.gr

Νότιο Αιγαίο: Ξεπέρασαν το ένα εκατ. οι αφίξεις -«Πλημύρισαν» Γερμανούς, Πολωνούς, Δανούς -Πού ταξίδεψαν

καρπαθος χρωματα
Κάρπαθος, φωτογραφία shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό με ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι το τέλος Ιουλίου βρήκε στα ύψη την αεροπορική κίνηση των πέντε διεθνών αεροδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, αποτυπώνοντας την σημαντική ζήτηση που σημειώνουν τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων από τους ταξιδιώτες του εξωτερικού.

Όπως αναφέρει, σημειώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο διεθνείς αφίξεις σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες, με αποτέλεσμα να σπάσουν το φράγμα του ενός εκατομμυρίου επιβατών πριν το τέλος Ιουλίου, μέσω περισσότερων από 8.000 διεθνών πτήσεων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Ιούλιος έκλεισε περισσότερο δυναμικά απ'όσο ξεκίνησε για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αφού στις 31 Ιουλίου, Σαντορίνη, Μύκονος και Κάρπαθος είχαν ήδη υποδεχθεί περισσότερους επισκέπτες από όσους τα επισκέφθηκαν καθ'όλη την τουριστική περίοδο του 2020. Αλλά και η Ρόδος βρισκόταν, μέχρι το τέλος Ιουλίου, στο 84% της διεθνούς αεροπορικής κίνησης της προηγούμενης χρονιάς, ενώ η Κως στο 75%.

Συνολικά για το Νότιο Αιγαίο, το ποσοστό των διεθνών αφίξεων, από τις 13 Μαΐου μέχρι και τις 31 Ιουλίου, ανέρχεται ήδη στο 92% της περυσινής χρονιάς, με τον δυνατότερο, όπως παρατηρείται αδιάλειπτα όλα τα τελευταία χρόνια, μήνα της τουριστικής περιόδου να βρίσκεται μπροστά. Πιο συγκεκριμένα, το νησί των Ιπποτών έχει δεχθεί, για το παραπάνω χρονικό διάστημα, περισσότερους από 490.000 επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ η Κως πάνω από 240.000 επιβάτες. Θεαματική είναι η ανάκαμψη που παρουσιάζει η διεθνής επιβατική κίνηση της Καρπάθου, που πριν από τον Αύγουστο, έχει ήδη διπλασιάσει τις διεθνείς αφίξεις σε σχέση με την περσινή χρονιά, σημειώνοντας πάνω από 16.000 αφίξεις από το εξωτερικό.

Στις Κυκλάδες, τόσο ο διεθνής αερολιμένας της Σαντορίνης όσο και της Μυκόνου έχουν ήδη ξεπεράσει τις διεθνείς αφίξεις της προηγούμενης χρονιάς σε ποσοστό άνω του 120%, με 180.000 επιβάτες περίπου να έχουν ήδη επισκεφθεί την Σαντορίνη και περισσότεροι από 160.000 τη Μύκονο.

Έκκληση για εμβολιασμό, τήρηση των μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων και συχνή χρήση των τεστ. Βάσει των στοιχείων που υπάρχουν διαθέσιμα σχετικά με τη ροή των αφίξεων, μέρα με την ημέρα, η αεροπορική κίνηση στα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου πλησιάζει όλο και περισσότερο τις επιδόσεις του 2019 κατά το αντίστοιχο διάστημα. Ωστόσο, δεδομένου ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει, προκειμένου να συνεχισθεί η σημαντική ανάκαμψη στην τουριστική κίνηση του 2021, που σημειώνουν οι προορισμοί του Ν. Αιγαίου, σε σχέση με την πρώτη χρονιά της πανδημίας, τα μέλη της Πρωτοβουλίας επαναλαμβάνουν την έκκληση στους πολίτες για εμβολιασμό, πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, αν δεν τηρούνται, καθώς και συχνή χρήση των τεστ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κυριότερες αγορές ανά προορισμό τον μήνα Ιούλιο

Οι Γερμανοί, με μεγάλη διαφορά από τους δεύτερους Πολωνούς, συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τις δύο πρώτες θέσεις και για τον μήνα Ιούλιο, μεταξύ των αφιχθέντων στη Ρόδο, με τους Δανούς να ακολουθούν στην τρίτη θέση, σημειώνοντας δυναμική ανάκαμψη. Την αλλαγή στην κατάταξη στην Κω έκαναν οι Ολλανδοί, που μετά τους Γερμανούς, είναι οι δεύτεροι στην κίνηση του αεροδρομίου του Ιπποκράτη, φέρνοντας πλέον του Πολωνούς στην τρίτη θέση.

Οι Ιταλοί και οι Γάλλοι είναι αυτοί που βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις αντίστοιχα του πίνακα αφίξεων για Μύκονο και Σαντορίνη. Ειδικότερα για τη Μύκονο, σημαντική αγορά αναδεικνύεται η Ελβετία, οι επισκέπτες από την οποία ξεπερνούν κατά τι τους Γερμανούς και τους Βρετανούς, ενώ στην τρίτη και τέταρτη θέση της κατάταξης για το αεροδρόμιο της Σαντορίνης βρίσκονται Γερμανοί και Πολωνοί αντίστοιχα.

Οι αποφάσεις της βρετανικής κυβέρνησης επηρέασαν την κατάταξη της Βρετανίας, που, ενώ τα προηγούμενα χρόνια βρισκόταν στην 1η ή 2η θέση της αεροπορικής κίνησης τουλάχιστον για τα αεροδρόμια του Διαγόρα και του Ιπποκράτη, φέτος κατεβαίνουν στην 8η και στην 7η αντίστοιχα θέση. Ωστόσο, το γεγονός αυτό δεν απέτρεψε τις υψηλές επιδόσεις και στα πέντε διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου.

Σημειώνεται ότι στα παραπάνω στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» με πτήσεις εσωτερικού, αλλά και οι επιβάτες που μετακινούνται μέσω του ακτοπλοϊκού δικτύου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ