Τσικνοπέμπτη σήμερα και το κρέας θα κυριαρχεί στα περισσότερα τραπέζια, ενώ ταβέρνες και εστιατόρια προετοιμάζονται εδώ και μέρες για τις σημερινές κρατήσεις.
Από νωρίς το πρωί οι ψήστες βάζουν τα κρέατα στην σούβλα καθώς η μέρα προμηνύεται «μεγάλη». «Βγάλαμε σούβλες έξω γιατί δεν θα προλαβαίνουμε μέσα», δήλωσε νωρίς το πρωί στο Mega ο κ. Γιώργος Καπνάκης, ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου στην Γλυφάδα.
«Θα έχουμε πολλή δουλειά σήμερα, θα ψήσουμε περίπου 1,5 τόνο κρέας», συνέχισε προτείνοντας στον κόσμο να προτιμήσει σήμερα κοκορέτσι, κοντοσούβλι, αντικριστό, παϊδάκια και αρνί σούβλας. Όπως εξήγησε μία ποικιλία κρεάτων, δύο κιλών κοστίζει στο εστιατόριό του 62 ευρώ.
Τσικνοπέμπτη: Περισσότερες οι κρατήσεις φέτος -Το κόστος ανά άτομο
«Έχουμε πάρα πολλές παραγγελίες, περιμένουμε πολύ κόσμο, το μαγαζί θα γεμίσει περίπου 4 φορές. Από τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουμε και θα τελειώσουμε περίπου στις 2 η ώρα τη νύχτα. Έχουμε και παραγγελίες να δώσουμε. Δύο μέρες προετοιμαζόμαστε για αυτή την μέρα», ανέφερε.
«Φέτος είναι περισσότερες οι κρατήσεις. Φεύγει περισσότερο το αρνί και το κοκορέτσι. Σήμερα είναι πιο… παραδοσιακός ο κόσμος, αυτά επιλέγει. Βγαίνει περίπου 25 ευρώ το άτομο αν κάποιος έρθει στον χώρο μας, στα 18 ευρώ η παραγγελία για έξω. Είναι ακριβότερα γιατί πήραμε τα παϊδάκια 11 ευρώ το κιλό. Έχουμε και μενού vegan», συμπλήρωσε.