Φθηνότερα κατά 10% πωλούνται φέτος τα κρέατα στη Βαρβάκειο Αγορά ενόψει Τσικνοπέμπτης.
Μία ημέρα πριν το «πατροπαράδοτο» τραπέζι οι προετοιμασίες κορυφώνονται, με τον κόσμο είτε να αναζητά καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές για να «ψήσει» στο σπίτι, είτε να… κάνει κράτηση σε κάποια ταβέρνα.
Ο πρόεδρος της Βαρβάκειου αγοράς Ανδρέας Νιώτης, μιλώντας στο iefimerida ανέφερε πως η κίνηση είναι μειωμένη φέτος παρότι τα προϊόντα πωλούνται πιο φθηνα από πέρσι.
Οι πιο πολλοί βέβαια, επιλέγουν να τσικνίσουν αύριο σε εστιατόρια και ταβέρνες οι οποίες ειδικά στο λεκανοπέδιο Αττικης έχουν απόλυτη πληρότητα. Με τους ίδιους βέβαια να αναφέρουν, πως δεν μπορεί να παρακάμπτεται η ισχνή οικονομική δυνατότητα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων αλλά και η κρίση εμπιστοσύνης στην ποιότητα των κρεάτων τις ημέρες της μεγάλης κατανάλωσης.
Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης ο οποίος διατηρεί κρεοπωλείο στην Βαρβάκειο αγορά, δήλωσε στο Iefimerida, ότι οι περισσότερες παραγγελίες έχουν γίνει από ταβέρνες και εστιατόρια.
«Η ποιότητα των κρεάτων είναι πολύ καλή και οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες των σούπερ μαρκετ. Η κίνηση ωστόσο στην αγορά δεν είναι ικανοποιητική, διότι ο κόσμος όπως όλοι γνωρίζουμε μετά τις 13 του μήνα ξεμένει από χρήματα, ενώ οι περισσότερες παραγγελίες αφορούν καταστήματα εστίασης. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ρίξει όσο μπορούμε τις τιμές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει ο πελάτης».
Οι Τιμές
- Αρνί: 11,90 ευρώ
- Κατσίκι: 12,50 ευρώ
- Πρόβατο: 6,90 ευρώ
- Σουβλάκι χοιρινό: Από λαιμό 7,90 ευρώ, από σπάλα 6,90 ευρώ
- Σουβλάκι κοτόπουλο: 7,90 ευρώ
- Κοτόπουλο: 2,90 ευρώ (ολόκληρο)
- Φιλέτο κοτόπουλο: 7,90 ευρώ
- Λουκάνικα: Από 4,50 έως 7,90 ευρώ
- Πανσέτα: 5,50 ευρώ (χωρίς δέρμα)
- Μπριζόλες χοιρινές: 5,90 ευρώ
- Μπιφτέκια μοσχαρίσια: 8,90 ευρώ
- Μπιφτέκι κοτόπουλο: 8,90 ευρώ
- Κεμπάπ: 9,50 ευρώ
- Κοντοσούβλι χοιρινό: 7,90 ευρώ
- Κοντοσούβλι κοτόπουλο: 7,90 ευρώ
«Μειωμένη είναι η κίνηση παρόλο που οι τιμές είναι πολύ χαμηλότερες από πέρσι. Το αρνί είναι στα 8 ευρώ το κιλό, οι χοιρινές μπριζόλες είναι 5 ευρώ το κιλό, η χοιρινή πανσέτα 5 ευρώ το κιλό και το κοτόπουλο στα 3 ευρώ το κιλό. Αυτά είναι τα κρέατα που επιλέγουν οι περισσότεροι καταναλωτές. Τα υπόλοιπα έχουν σταθερές τιμές».
Τσικνοπέμπτη: Οδηγίες για ασφαλές ψήσιμο στην ψησταριά
Οι συμβουλές του ΕΦΕΤ για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης:
- Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
- Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
- Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
- Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
- Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
- Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
- Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Δείτε εικόνες και βίντεο από την Βαρβάκειο:



