Θεσσαλονίκη: Στο... φουλ οι προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη -Υπαίθρια πάρτι και ρεζερβέ τραπέζια - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Στο... φουλ οι προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη -Υπαίθρια πάρτι και ρεζερβέ τραπέζια

Τσικνοπέμπτη
Φωτογραφία αρχείου: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο φουλ βρίσκονται οι προετοιμασίες στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης.

Τόσο τα εστιατόρια όσο και αρκετά καφέ-μπαρ ετοιμάζουν εξωτερικά ψησίματα από τις μεσημεριανές ώρες με μουσική και χορό, ενώ ήδη υπάρχουν ενδιαφερόμενοι που έχουν προνοήσει από νωρίς να «καπαρώσουν» ένα τραπέζι για να γιορτάσουν με την παρέα τους την ημέρα των κρεατοφάγων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επίκεντρο του εορτασμού θα αποτελέσουν η Βασιλέως Ηρακλείου και οι γύρω δρόμοι, όπως και η ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο, που θα ανάψει τις απαραίτητες φουφούδες επί της οδού Ερμού. Πέρα όμως από το παραδοσιακό ψήσιμο, η Αγορά θα ενώσει δυνάμεις με το street outdoors με σκοπό να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες ένα πάρτι που θα ξεκινήσει από τις 4 το απόγευμα και θα διαρκέσει έως τις 12 τα μεσάνυχτα.

Η τροφοδοσία από την πλευρά των επιχειρηματιών έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς εκτιμάται πως τα νούμερα των κρεάτων αλλά και των συνοδευτικών που θα απαιτηθούν θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, με βάση τόσο τις προβλέψεις των μετεωρολόγων για άνοδο της θερμοκρασίας όσο και τη θέληση για επιστροφή στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο επιχειρηματίας Σταύρος Σωτηρούδης, ο οποίος διατηρεί καταστήματα εστίασης τόσο στα ανατολικά όσο στο κέντρο και δυτικά της Θεσσαλονίκης, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Στο κατάστημα του κέντρου τέτοιες μέρες δεν κάνουμε κρατήσεις, καθώς θα επιχειρήσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους πελάτες που θα θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο. Αντίθετα, στο εστιατόριό μας στη δυτική είσοδο της πόλης σχεδόν το 100% των τραπεζιών είναι ήδη ρεζερβέ».

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σουβλάκι, ο «βασιλιάς» της ψησταριάς

Το σουβλάκι, είτε χοιρινό είτε κοτόπουλο, είναι ο «βασιλιάς» του ψησίματος και αποτελεί το «νούμερο 1» στις προτιμήσεις των καταναλωτών. Και οι κρεοπώλες της Θεσσαλονίκης εκτιμούν πάντως πως τη φετινή χρονιά θα υπάρχει αύξηση τόσο στις πωλήσεις των κρεάτων όσο και στα εξωτερικά ψησίματα, κι αυτό λόγω του πολύ καλού καιρού και της διάθεσης του κόσμου να επιστρέψει σε παλιές, προ πανδημίας, συνήθειες.

«Οι παραγγελίες ξεκίνησαν δειλά-δειλά, ωστόσο οι Έλληνες ακόμη και στα ψησίματα με την παρέα τους είμαστε της τελευταίας στιγμής. Οι σύλλογοι και τα σχολεία έχουν προνοήσει για τις προμήθειες. Εκτιμούμε, όμως, πως θα υπάρξει αύξηση στις πωλήσεις των κρεάτων φέτος για τους εξής δύο λόγους: ο πολύ καλός καιρός συγκριτικά με πέρσι και η άρση όλων των μέτρων του κορωνοϊού», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπαλαμπανίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλαμπανίδη, στα περίπου 900 κρεοπωλεία που λειτουργούν ως ατομικές επιχειρήσεις στον Νομό Θεσσαλονίκης υπάρχει επάρκεια κρεάτων, ενώ οι τιμές τους τελευταίους 4-5 μήνες παραμένουν στα ίδια επίπεδα.

«Είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τις ποσότητες που θα πουληθούν. Το σίγουρο είναι πως υπάρχει πλήρης επάρκεια στην αγορά, αφού οι διακινητές μάς προμηθεύουν καθημερινά με κρέατα. Την τιμητική του έχει το σουβλάκι, ακολουθούν με μεγάλη ζήτηση η παντσέτα και το λουκάνικο, όπως επίσης τα σουτζουκάκια. Τεμάχια που μπορούν να ψηθούν εύκολα και γρήγορα και είναι βολικό να φαγωθούν από την παρέα», συμπληρώνει ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τσικνοπέμπτη Θεσσαλονίκη κρατήσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ