Το τσουχτερό κρύο στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει ζημιές στην εστίαση.
Όπως αναφέρει ο γ.γ. της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ – Μπαρ, Μιχάλης Επιτροπίδης, ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός, ενώ υπήρξαν και καταστήματα που δεν έκαναν καν τζίρο, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της πόλης.
«Ουσιαστικά από το Σαββατοκύριακο οπότε και ο καιρός άλλαξε, άλλαξαν και τα δεδομένα της κίνησης στα καταστήματα εστίασης. Μαγαζιά και εστιατόρια που αδυνατούσαν να χρησιμοποιήσουν τα θερμαντικά μέσα που «επιστρατεύονται» τους χειμερινούς μήνες για τους εξωτερικούς χώρους ολόκληρη τη μέρα, παρουσίασαν δραματική μείωση του τζίρου στο διάστημα αυτό της κακοκαιρίας. Οι πολίτες προτίμησαν να μείνουν σπίτι τους» σημείωσε χαρακτηριστικά στο GRTimes, ο κ. Επιτροπίδης, που πρόσθεσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν οι καντίνες και τα σαντουιτσάδικα.
«Ενώ μέσα στη πανδημία οι ταβέρνες και οι καφετέριες επλήγησαν από μεγάλη μείωση του τζίρου τους, αυτή τη στιγμή πλήττονται κυρίως τα σαντουιτσάδικα, τα οποία πέρα από τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν και όλες έχουν αυξηθεί, είναι αναγκασμένα να δουλεύουν περισσότερο με αέριο, φιάλες υγραερίου και ρεύμα, το κόστος για την λειτουργία των οποίων είναι υπέρογκο και σε πολλές περιπτώσεις δεν καλύπτεται από τα έσοδα» υπογράμμισε.
Ανεβαίνουν οι προκρατήσεις για την Τσικνοπέμπτη
Η Τσικνοπέμπτη είναι αυτή που περιμένουν οι καταστηματάρχες να πάρουν μία ανάσα.
«Αυτό που περιμένουμε πλέον όλοι είναι η Τσικνοπέμπτη, για την οποία υπάρχουν ήδη προκρατήσεις. Ελπίζουμε να βοηθήσουν και οι καιρικές συνθήκες, έτσι να μπορέσουμε να συμμαζέψουμε την οποία ζημιά υπέστησαν τα μαγαζιά από το κύμα κακοκαιρίας» τόνισε ο κ. Επιτροπίδης.