Σαντορίνη: Η «Μπουμπουλίνα» και ο «Ρίχτερ» -Γεννητούρια εν μέσω σεισμών - iefimerida.gr

Σαντορίνη: Η «Μπουμπουλίνα» και ο «Ρίχτερ» -Γεννητούρια εν μέσω σεισμών

Γεννητούρια στη Σαντορίνη εν μέσω σεισμικών δονήσεων
Γεννητούρια στη Σαντορίνη εν μέσω σεισμικών δονήσεων / Φωτογραφία Star
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο νέες ζωές ήρθαν να δώσουν ελπίδα στους λιγοστούς κατοίκους που έμειναν στη Σαντορίνη, παρότι η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται.

Μέσα στην αγωνία και στην αβεβαιότητα ήρθαν στον κόσμο ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, δίνοντας χαρά και ελπίδα, όχι μόνο στους δικούς τους, αλλά και στους λιγοστούς κατοίκους που έχουν μείνει στη Σαντορίνη.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Star, σε καθεστώς φόβου ζει οικογένεια με έξι παιδιά που παραμένει στο νησί, καθώς δεν μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος της μετακίνησης στην Αθήνα.

Γεννητούρια στη Σαντορίνη: Η «Μπουμπουλίνα» και ο «Ρίχτερ»

«Αυτή θα βγει... Μπουμπουλίνα, μέσα στους σεισμούς δεν ταράχτηκε καθόλου», λέει στο Star η Μαρίνα Τσερίκου, η μητέρα του κοριτσιού.

Με το πιο πλατύ τους χαμόγελο υποδέχθηκαν οι μανούλες τα νεογέννητα παιδάκια τους, προσπαθώντας να μην τους μεταδώσουν την αγωνία για τους σεισμούς.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μαρίνα Τσερίκου γέννησε εν μέσω σεισμών στο Νοσοκομείο της Σαντορίνης το τρίτο της παιδί, ένα υγιέστατο κοριτσάκι, και μίλησε στο Star για το πώς βίωσε τον σεισμό τη στιγμή που γεννούσε.

«Ο φόβος φεύγει μπροστά στη νέα ζωή που έρχεται»

«Την ώρα της γέννησης είχε σεισμούς 4,7, έκανε σίγουρα 4,8, εκείνη τη στιγμή πονούσα τόσο πολύ που δεν με ενδιέφερε καθόλου ο σεισμός. Είναι πολύ ανάμεικτα τα συναισθήματα, γιατί εκείνη τη στιγμή έρχεται μια νέα ζωή, οπότε επικεντρώνεσαι αλλού και φεύγει όλο αυτό. Είναι πρωτόγνωρο να ζεις αυτές τις καταστάσεις, δεν ξέρεις τι να πρωτοαντιμετωπίσεις: τη συγκίνηση της γέννησης, τον τρόμο του σεισμού... Είναι ανάμικτα συναισθήματα», περιέγραψε.

«Δεν θέλαμε να φύγουμε, είπαμε "με τον Θεό μπροστά θα περάσει"»

Εν τω μεταξύ, τον τρίτο της γιο έφερε στον κόσμο προχθές η Ιουλιέτα στη Σαντορίνη. Μάλιστα, θα του δώσουν το παρατσούκλι «Ρίχτερ». Η οικογένεια αποφάσισε να παραμείνει στο νησί παρά τις σεισμικές δονήσεις.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αποφασίσαμε να μείνουμε εδώ, μίλησα και με τον γιατρό. Είχαμε λίγο φόβο, αλλά μετά όλα εντάξει. Ήταν λίγο φόβος, αλλά, με τον Θεό μπροστά, λέω "θα περάσει". Το περάσαμε μια χαρά και μείναμε εδώ, δεν φύγαμε», είπε η μητέρα του αγοριού.

«Είχαμε το ευχάριστο, έγινε. Δόξα τω Θεώ! Είναι μια χαρά, γέννησε φυσιολογικά... μπέμπη», πρόσθεσε απ' τη μεριά του ο πατέρας.

Και οι δύο μανούλες ευχαριστούν τον γυναικολόγο τους, αφού τις έκανε να νιώσουν ασφάλεια.

Έμειναν στη Σαντορίνη με τα έξι παιδιά τους

Στο Μεγαλοχώρι υπάρχει μια οκταμελής οικογένεια που επί 17 ημέρες ζει την πρωτοφανή κατάσταση με τους σεισμούς.

«Μας ενοχλεί ότι κάθε μέρα που ξυπνάμε δεν έχουμε μια άποψη του πού οδηγείται αυτή η ιστορία όλη με το νησί», δήλωσε στο Star ο κ. Γιάννης, ο πατέρας της οικογένειας.

«Δεν γίνεται να φύγω τώρα. Να πάω πού; Δεν έχω σπίτι, είναι και το οικονομικό. Είναι και τα μεταφορικά για να φύγω να πάω στην Αθήνα, θέλω γύρω στα 600 ευρώ να πάω μόνο, δεν γίνεται», είπε η μητέρα, Ειρήνη Καραμολέγκου.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, η Νεκταρία, εκτός από τους σεισμούς, δίνει και τη δική της μάχη, αφού ετοιμάζεται να δώσει Πανελλήνιες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ