Τα προληπτικά μέτρα στη Σαντορίνη για τη σεισμική ακολουθία των τελευταίων ημερών είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού να τα ακολουθούν.
Ενα από τα μέτρα είναι να αδειάσουν οι πισίνες από το νερό. Οπως φαίνεται και στο βίντεο από την περιοχή της Οίας η διαδικασία για να αδειάσουν οι πισίνες συνεχίζεται.
Πώς αδειάζουν τις πισίνες στη Σαντορίνη
Στο συγκεκριμένο συγκρότημα τοποθετήθηκε προφανώς ειδική αντλία με σωλήνα προκειμένου η πισίνα να αδειάσει από το νερό.
Ο λόγος που ζητήθηκε από όλους στη Σαντορίνη να αδειάσουν τις πισίνες
Ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Ευθύμης Λέκκας εξήγησε τις προηγούμενες ημέρες για ποιο λόγο έγινε η σύσταση για να αδειάσουν από το νερό οι πισίνες στη Σαντορίνη.
Οπως είχε αναφέρει ο κ. Λέκκας μιλώντας στην ΕΡΤ «Οι πισίνες ειδικά είναι μια κατασκευή που δεν μπορούμε να υπολογίσουμε. Το νερό δεν είναι ένα σταθερό σώμα που μπορούμε να υπολογίσουμε την παραμόρφωσή του και να βγάλουμε συμπεράσματα και να δώσουμε τις απαραίτητες λύσεις.
Μία μικρή πισίνα έχει βάρος τουλάχιστον 10 τόνων μέσα σε μια μορφολογική συνέχεια που ενισχύει τις σεισμικές βλάβες κατά 170%.
Συνεπώς, η αποφόρτιση όλου αυτού του βάρους από την καλδέρα θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα και για τις ίδιες τις κατασκευές και για τις κολυμβητικές δεξαμενές που είναι επικρεμάμενες πάνω στην καλδέρα».