Ανακαλύπτουμε κρασιά από αυθεντικά αμπελοτόπια και από γηγενείς ποικιλίες, όπως Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο, Ροδίτη, Μαυροδάφνη, Μοσχάτο, Κυδωνίτσα.
Γευστικές δοκιμές σε ένα σπάνιο Μαύρο Καλαβρυτινό, Σιδερίτη, μυρωδάτο Λαγόρθι, αλλά και διεθνείς ποικιλίες που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο όπως Syrah, Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Gewurtzraminer.
Ανακαλύπτουμε τον Πελοποννησιακό αμπελώνα
Οι Πελοποννησιακοί αμπελώνες με τις ζώνες παραγωγής κρασιών τους συνθέτουν μια εξαιρετικά πλούσια οινική εικόνα.
48 οινοποιεία της Πελοποννήσου ετοιμάζουν μια ultra-premium παρουσίαση των καλύτερων κρασιών τους στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου.
7 ΠΟΠ οίνοι από την Πελοπόννησο
Η ορεινή Αιγιαλεία αποτελεί ένα ευεργετικό για την καλλιέργεια της αμπέλου κομμάτι όπου η ποικιλία Ροδίτης βρίσκεται στα καλύτερά της.
Η ζώνη του κρασιού ΠΟΠ Μαντινεία βρίσκεται στην Αρκαδία, κυρίως στο οροπέδιο της περιοχής, με πάνω από 650 μ. υψόμετρο, όπου το σταφύλι ωριμάζει αργά και όψιμα και στις πλαγιές γύρω του.
Το Αγιωργίτικο, ποικιλία του οίνου ΠΟΠ Νεμέα, ονομάστηκε από το παλιό όνομα της Νεμέας, Άγιος Γεώργιος.
Η ζώνη του ΠΟΠ Μονεμβασία-Malvasia βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Λακωνίας και το κρασί της αναβιώνει το δημοφιλέστερο και καλύτερο κρασί του Μεσαίωνα, τον Μαλβαζία οίνο.
Σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές μεγάλης συνολικά έκτασης της βόρειας ανατολικής και κεντρικής Αχαΐας εκτείνεται η αμπελουργική ζώνη του οίνου ΠΟΠ Πάτρα, όπου η ποικιλία Ροδίτης βρίσκεται στα καλύτερά της.
Η μικρή ζώνη του κρασιού ΠΟΠ Μοσχάτος Ρίου Πατρών δίνει από τους καλύτερους γλυκούς οίνους της Ελλάδας, κάποιοι εξ αυτών παγκοσμίου κλάσης. Οι οίνοι αυτοί μπορεί να είναι φυσικώς γλυκείς (vin naturellement doux) και φυσικοί γλυκείς (vin doux naturel – vin de liqueur).
Η ζώνη για τους φυσικούς γλυκείς οίνους (vin de liqueur) ΠΟΠ Μαυροδάφνη Πατρών, από τους δημοφιλέστερους στην Ελλάδα, βρίσκεται στα βόρειο-κεντρικά της Αχαΐας.
Με την πληθώρα των αμπελουργικών περιοχών της – από ορεινά τοπία μέχρι παραθαλάσσια αμπελοτόπια – η Πελοπόννησος προσφέρει το ιδανικό υπόβαθρο για την ανάδειξη της δυναμικής του ελληνικού κρασιού και των στοιχείων που το κάνουν μοναδικό σε παγκόσμιο επίπεδο.
Οι παραγωγοί του Πελοποννησιακού Αμπελώνα επιστρέφουν στην Αθήνα με το Peloponnese Wine Festival 2025 για να συναντήσουν επαγγελματίες και φίλους του κρασιού τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου από τις 12:00 έως τις 21:00, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.
Από το Peloponnese Wine Festival 2025 στο Peloponnese 2040
Φέτος, οι παραγωγοί της Πελοποννήσου κάνουν το «επόμενο» βήμα προσκαλώντας το κοινό, μέσα από τη δράση Peloponnese 2040 - Δοκιμάζοντας το μέλλον, να ανακαλύψει όλα όσα τους εμπνέουν και τους απασχολούν για το μέλλον. Σε μια παράλληλη γευσιγνωσία (walk in tasting), με την κύρια έκθεση, θα παρουσιαστούν κρασιά που οδηγούν την Πελοπόννησο στην επόμενη μέρα και τους βοηθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής.
Ο Πελοποννησιακός αμπελώνας, πάντα ένα βήμα μπροστά από την εποχή του, αποτελεί σημείο αναφοράς για το μέλλον του ελληνικού κρασιού συνολικά.
Θα δοκιμάσουμε κρασιά από τα παρακάτω οινοποιεία
Αργολίδα:
ΚΟΡΟΝΙΩΤΗΣ / ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ
Αρκαδία:
ΔΗΜΗΤΗΡ - JULIET & ROMEO / ΜΟΡΟΠΟΥΛΟΣ / NOVUS WINERY / ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ / ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ / ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ / ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΣ / ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΡΟΥΠΗ
Αχαία
ACHEON WINERY / ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ Κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ / ΕΔΑΝΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ /ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΑΝΑΚΑΡΗ /ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΚΙΝΤΩΝΗ /ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟ /ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ/ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗΣ /ΡΙΡΑ /ROUVALIS /ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ
Ηλεία:
OLYMPIA GH /ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ /ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Κορινθία
ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ /ΓΑΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ /ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ /ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΟΙΝΟΤΕΧΝΙΚΗ /ΚΤΗΜΑ ΚΙΣΣΑ /ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ /ΚΤΗΜΑ ΛΑΝΤΙΔΗ /ΟΙΝΟΠΟΙΕΊΟ ΛΑΥΚΙΩΤΗ /ΚΤΗΜΑ ΜΗΤΡΑΒΕΛΑΣ /ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΙΡΑΚΤΆΡΗ /ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ /ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ /ΚΤΗΜΑ ΠΥΡΓΑΚΗ /ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΥΡΓΑΚΗ /ΡΑΠΤΗΣ /ΣΕΛΛΑΣ /ΣΕΜΕΛΗ /ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ /ΣΟΚΟΣ /
Λακωνία:
ΚΤΗΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΑΚΟΥ /ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ
Μεσσηνια
NESTOR /ΚΤΗΜΑ ΠΑΝΑΓΙΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
Ραντεβού: 20 Ιανουαρίου Athenaeum Intercontinental