Η ανάρτηση Κολυδά για την Κεφαλονιά: «Έπεσαν έξω τα μοντέλα» -Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ του Σαββάτου - iefimerida.gr

Η ανάρτηση Κολυδά για την Κεφαλονιά: «Έπεσαν έξω τα μοντέλα» -Νέο κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ του Σαββάτου

Βόλτα σκύλου στη βροχή
Για νέο κύμα κρύου μίλησε ο Θοδωρής Κολυδάς, που αναφέρθηκε και στην αστοχία πρόβλεψης για την κακοκαιρία στην Κεφαλονιά / Φωτογραφία: Eurokinissi, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για «πολύ μεγάλες αποκλίσεις» των προγνωστικών δεδομένων σε σχέση με τη σφοδρή κακοκαιρία στην Κεφαλονιά έκανε λόγο ο Θοδωρής Κολυδάς.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ εξήγησε και γιατί δεν εκδόθηκε χθες το βράδυ μήνυμα από το 112, καθώς όλα τα μοντέλα έδειχναν πολύ χαμηλότερης έντασης βροχή από αυτή που χτύπησε το Κεφαλονιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Tην Πέμπτη σημειώθηκαν 93mm (#ΕΑΑmeteo) και 114mm (ΕΜΥ), ενώ τα δεδομένα μας μιλούσαν μόνο για 70mm, τιμή χαμηλή για να δικαιολογήσει έκτακτο» εξήγησε.

«Η μεγάλη εμμονή του πυρήνα των καταιγίδων αλλά και η ισχυρές ραγδαιότητες συνέχισαν και την Παρασκευή να προκαλούν προβλήματα και αρκετές καταστροφές, ενώ τα νέα ύψη βροχόπτωσης έφτασαν τα 81mm - πάλι πάνω από τις προβλέψεις - επιδεινώνοντας περαιτέρω την κατάσταση», συμπλήρωσε ο Θ. Κολυδάς.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει η τάση να υποχωρήσουν πρόσκαιρα τα φαινόμενα από απόψε (Παρασκευή 14/2) το βράδυ, όμως διαφαίνεται νέα ένταση των καταιγίδων στα δυτικά από το βράδυ του Σαββάτου έως και το μεσημέρι της Κυριακής.

«Αύριο το πρωί θα επανεξετάσουμε την κατάσταση και αν διατηρηθεί η ίδια τάση θα εκδώσουμε έκτακτο δελτίο», καταλήγει στην ανάρτησή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καλλιάνος: «Πιθανή νέα έλευση έντονου κρύου από την Τρίτη»

Για αύριο, στις περισσότερες περιοχές αναμένονται τοπικές βροχές, συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής, με καταιγίδες να εκδηλώνονται στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και θα φτάσει ως και τους 18 βαθμούς ως και τη Δευτέρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ωστόσο μετά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας και πτώση της θερμοκρασίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είναι πιθανό να έρθει κρύο στην Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, αλλά δεν ξέρουμε αν ο πυρήνας αυτού του κρύου πάει προς την Τουρκία. Αν επηρεάσει την περιοχή μας έντονα προφανώς θα έχουμε χιονοπτώσεις, χωρίς κανείς να μπορεί να προσδιορίσει τα υψόμετρα. Αν πάει προς την Τουρκία θα έχουμε πάλι κρύο», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Για νέο κύμα κακοκαιρίας μίλησε και ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος το τοποθετεί στο επόμενο 48ωρο, από τα δυτικά.

«Άλλο ένα κύμα με ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο στη δυτική Ελλάδα… Αυτό θα εκδηλωθεί από το Σάββατο το βράδυ μέχρι την Κυριακή το πρωί, κυρίως σε Ιόνιο, δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Επειδή δεν αποκλείεται τα ύψη βροχής να είναι μεγάλα (30-40 τόνοι ανά στρέμμα) σε λίγες ώρες, μεγάλη προσοχή πρέπει να επιδείξουν οι κάτοικοι κυρίως στην Κεφαλονιά, όπου υπάρχουν ήδη κορεσμένα εδάφη και ευάλωτες περιοχές» έγραψε σε ανάρτησή του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η πρόγνωση για το Σάββατο:

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
  • Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως από το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα νότιοι έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στο Ιόνιο όπου τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρά. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
  • Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 και τοπικά στην Κρήτη έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.
  • Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα δυτικά και βόρεια ορεινά.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ