Τη εκτίμησή του για την πορεία της κακοκαιρίας Coral κάνει μέσα από το iefimerida ο πρώην διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Νίκος Καντερές.
«Όπως είχαμε σημειώσει και προ ημερών η Τσικνοπέμπτη θα κυλήσει με ήπιο καιρό χωρίς εκπλήξεις, αλλά με τσουχτερό κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες», σημειώνει αρχικά ο γνωστός μετεωρολόγος και τονίζει ότι ούτε αύριο, Παρασκευή (21/2), ούτε το Σάββατο αναμένεται ιδιαίτερη έξαρση των φαινομένων.
«Τα φαινόμενα θα είναι λίγα. Θα πέσουν χιόνια στις ανατολικές, ηπειρωτικές περιοχές, στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και την Αττικοβοιωτία. Όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο και σίγουρα δεν θα έχουν καμία σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες. Δεν θα έχουμε χιονοστρώσεις, ούτε μπορούμε να μιλάμε για χιονοκαταιγίδες, ούτε ότι τα χιόνια θα φτάσουν στις θάλασσες», υπογραμμίζει επικαλούμενος τα τελευταία μετεωρολογικά δεδομένα.
Όσον αφορά την Αττική σημειώνει πως «ίσως πέσουν κάποιες νυφάδες με τη μορφή παγωμένης βροχής στα βόρεια του νομού». «Από το Σάββατο και την Κυριακή οι άνεμοι θα εξασθενίσουν και χιόνια και βροχές αναμένονται στα δυτικά», λέει ο κ. Καντερές.
Πότε βελτιώνεται το σκηνικό του καιρού
Σε σχετική ερώτηση για το πότε βελτιώνεται το σκηνικό του καιρού ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ υπογραμμίζει στο iefimerida.gr ότι από την Πέμπτη (27/2) και την Παρασκευή (28/2) η θερμοκρασία φαίνεται να ανεβαίνει κατακόρυφα.
«Θα έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας κατά 10-12 βαθμούς Κελσίου», καταλήγει ο κ. Καντερές.