Χρυσοί Σκούφοι: Αυτά είναι τα κορυφαία Κυπριακά εστιατόρια -Ο σεφ από Ελλάδα που σάρωσε, οι νικητές - iefimerida.gr

Χρυσοί Σκούφοι: Αυτά είναι τα κορυφαία Κυπριακά εστιατόρια -Ο σεφ από Ελλάδα που σάρωσε, οι νικητές

Χρυσοί Σκούφοι Κυπρου
Χρυσοί Σκούφοι Κυπρου

Απονεμήθηκαν οι Χρυσοί Σκούφοι στα εστιατόρια της Κύπρου. Η φετινή απονομή επεφύλαξε 32 βραβεία σε 31 εστιατόρια σε σύγκριση με το 2022 που ήταν 24.

Φέτος, μάλιστα, απονεμήθηκαν 5 Χρυσοί Σκούφοι, που αποτελεί την ανώτατη διάκριση, δηλαδή ένας περισσότερος από πέρσι.

Ενας από τους βραβευμένους ο Εκτορας Μποτρίνι, ο μεγάλος νικητής των Χρυσών Σκούφων και στα εστιατόρια της Ελλάδας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την ανερχόμενη εστιατορική σκηνή αλλά και την ολοένα και πιο καλή δουλειά που γίνεται στην Κύπρο ανέδειξαν τα γαστρονομικά βραβεία Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2023, που συνδιοργανώνουν το αθηνόραμα και Ο Φιλελεύθερος.

Η λαμπερή τελετή του Αθηνοράματος για τη βράβευση των καλύτερων εστιατορίων της Κύπρου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό. Κορυφαία στιγμή της βραδιάς, όπως άλλωστε και κάθε χρόνο, το δείπνο υψηλής γαστρονομίας που δημιούργησε και μαγείρεψε ο επιδραστικός σεφ Σωτήρης Ευαγγέλου.

5 Χρυσοί Σκούφοι και πολλά βραβεία

Αναλυτικά η λίστα με τα βραβευμένα εστιατόρια για το 2023, όπως τα αποτύπωσε η γευσιγνωστικη ομάδα του Aθηνοράματος:

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ

L' ATELIER ROBUCHON 15,50/20
Σύγχρονη κουζίνα

Πιστό στη γευστική φιλοσοφία αλλά και στη γοητευτική αισθητική που το έχει καθιερώσει σε παγκόσμιες μητροπόλεις, το "L’ Atelier Robuchon" προσφέρει μία άμεση και ελαφρώς πιο χαλαρή haute cuisine. Σε ένα περιβάλλον σκουρόχρωμης πολυτέλειας και με φόντο την αρχιτεκτονική εξτραβαγκάντζα της μαρίνας Αγίας Νάπας, η ανοιχτή κουζίνα του σερβίρει εμβληματικές συνταγές του αείμνηστου σεφ Joël Robuchon, καθώς και custom made προσθήκες.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

HELIOS, στο ξεν."Anassa Hotel" 15/20
Σύγχρονη κουζίνα

Η έξοχα διαμορφωμένη υπαίθρια βεράντα με τις ελιές και την απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και το στιβαρά κομψό εσωτερικό αποτελούν τα ιδανικά τερέν για τα γεμάτα φινέτσα πιάτα του σεφ David Goodridge. Έμπνευση από τη διεθνή γαστρονομία αλλά με γαλλικές βάσεις και εξαιρετική πρώτη ύλη που μεταφράζεται σε υψηλού επιπέδου πιάτα σαν το φουαγκρά σοτέ με βιολογικό μέλι, μαύρο βατόμουρο και φουντούκι.

MATSUHISA LIMASSOL
MATSUHISA LIMASSOL

MATSUHISA LIMASSOL, στο ξεν."Amara Hotel" 15/20
Ιαπωνική κουζίνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το διάσημο όνομα της ιαπωνικής κουζίνας φιλοξενείται στη Λεμεσό σε έναν κομψό χώρο του πολυτελούς ξενοδοχείου "Amara", με ανοιχτή κουζίνα από όπου μπορείς να θαυμάσεις την καλοκουρδισμένη ομάδα επί τω έργω. Την τιμητική τους έχουν και εδώ όλες οι signature και new style σπεσιαλιτέ του διάσημου σεφ Nobu μαζί με μια άρτια εκτελεσμένη κολεξιόν από sushi, sashimi και nigiri με εξαιρετική πρώτη ύλη.

POLO RESTAURANT, στο ξεν. "Alasia Hotel" 15/20
Σύγχρονη κουζίνα

Υψηλή τεχνική και εκλεκτή πρώτη ύλη πρωταγωνιστούν στο βραδινό μενού που παρουσιάζει ο ταλαντούχος Χριστόδουλος Θεοφάνους, executive chef του ξενοδοχείου "Alasia Boutique Hotel + Spa", στην ατμοσφαιρική, ήσυχη πολυτέλεια του "The Polo Restaurant". Η αγάπη του για τη γαλλική κουζίνα εκφράζεται από βελούδινες υφές και προσεγμένες ισορροπίες, μέσα από τις οποίες υλικά όπως οι σιτσιλιάνικες κόκκινες γαρίδες, το άγριο λαβράκι και το αφράτο μαγιάτικο μεταμορφώνονται σε πρωταγωνιστές πιάτων που σαγηνεύουν με τη φινέτσα και την νοστιμιά τους. Το πολύ καλό σέρβις και η ενημερωμένη λίστα κρασιών σφραγίζουν την εμπειρία.

Χρυσός Σκούφος για τον Εκτορα Μποτρίνι και στην Κύπρο / athinorama
Χρυσός Σκούφος για τον Εκτορα Μποτρίνι και στην Κύπρο / athinorama
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

SERA BY ETTORE BOTRINI, στο ξεν. "Four Seasons Hotel" 15/20
Ιταλική κουζίνα

Ολοκληρωτικά νέο πρόσωπο φέτος για το γαστρονομικό εστιατόριο του "Four Seasons". Η υπέροχη βεράντα και ο εσωτερικός χώρος άλλαξαν εκ βάθρων και κινούνται πλέον σε ατμοσφαιρικά αφαιρετικούς τόνους, ενώ τα ηνία κρατά ο κορυφαίος σεφ Έκτορας Μποτρίνι, ο οποίος παρουσιάζει εδώ τη δική του οπτική για την ιταλική κουζίνα που την γνωρίζει όσο λίγοι, ανανεώνοντας γαστρονομικά κλασικές και αγαπημένες γεύσεις.

ONE TO WATCH

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

AMBER DRAGON, στο ξεν. "City of Dreams Mediterranean"
Πανασιατική κουζίνα

Mε μία μοντέρνα όσο και κομψή αισθητική, το εστιατόριο του ολοκαίνουριου ξενοδοχειακού συγκροτήματος City of Dreams Mediterranean -μία συνέχεια του βραβευμένου brand "Dragon" στις μητροπόλεις της Ασίας- παρουσιάζει ένα προσεκτικά δομημένο πανασιατικό γευστικό μείγμα

TOP NOTCH

RISTORANTE LOCATELLI, στο ξεν "Amara Hotel" 14,75/20
Σύγχρονη ιταλική κουζίνα

BASILIKO, στο ξεν."Anassa Hotel" 14,50/20
Πανασιατική κουζίνα

THE GRILL ROOM, στο ξεν. "Amathus Beach Hotel" 14,50/20
Κρέας

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

KINGFISHER 14,50/20
Ψάρι-θαλασσινά

MARBRE στο ξεν. "Radisson Blu Hotel" 14,50/20
Κρέας

ROUS 14,50/20
Σύγχρονη κυπριακή κουζίνα

TOCAYO 14,50/20
Fusion

Oι fusion γεύσεις του "Tocayo"
Oι fusion γεύσεις του "Tocayo"

BOTTEGA AMARO 14,25/20
Σύγχρονη κουζίνα

M FUSION, στο ξεν. "Four Seasons Hotel" 14,25/20
Πανασιατική κουζίνα

LIMANAKI FISH RESTΑURANT, στο ξεν ."Amathus Beach Hotel" 14,25/20
Ψάρι-θαλασσινά

PENTASCHOINOS SEAFOOD EXPERIENCE 14,25/20
Ψάρι-θαλασσινά

RISTORANTE BACCO, στο ξεν. "Elysium Hotel" 14,25/20
Ιταλική κουζίνα

SCALE, στο ξεν. "Map Hotel" 14,25/20
Σύγχρονη κουζίνα

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

SEASONS ORIENTAL, στο ξεν. "Four Seasons Hotel" 14,25/20
Καντονέζικη κουζίνα

THETA MEDITERRANEAN 14,25/20
Ψάρι-θαλασσινά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ