Ολα δείχνουν ότι το Χόλιγουντ αγαπά την Ελλάδα. Οι διάσημοι ηθοποιοί όχι μόνο επισκέπτονται τη χώρας μας για διακοπές, αλλά επενδύουν και σε αυτή. Πρόσφατο παράδειγμα ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός Ρόμπερτ Ντε Νίρο.
Η Nobu Hospitality, που ιδρύθηκε από τους Robert De Niro, τον Αμερικάνο παραγωγό και επιχειρηματία ταινιών Meir Teper και τον παγκόσμιου φήμης σεφ Nobu Matsuhisa, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα ανοίξει μέσα στην άνοιξη του τρέχοντος έτους το Nobu Hotel and Restaurant Santorini στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης. Πρόκειται για το πρώτο ξενοδοχείο που θα ανοίξει η γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων και εστιατορίων στη χώρα μας και ένα από τα πολλά project που έχουν σε εξέλιξη στην Ευρώπη και η έκπληξη ήταν, σαφώς, ευχάριστη.
Το νέο boutique ξενοδοχείο Nobu, που αναμένεται να κάνει εγκαίνια τη φετινή άνοιξη, βρίσκεται στη μαγευτική βορειοανατολική ακτή του νησιού και θα στεγάσει εκεί και το επώνυμο Nobu Restaurant.
«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ερχόμαστε στη Σαντορίνη και θα συνεργαστούμε με την τοπική κοινότητα για αυτό το συναρπαστικό έργο», δήλωσε πριν μερικές εβδομάδες ο CEO της Nobu Hospitality, Trevor Horwell.
Το boutique ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο σπα, γυμναστήριο, πισίνα υπερχείλισης δύο επιπέδων και πέντε πολυτελείς βίλες με πισίνα. Παράλληλα, θα προσφέρει πανοραμική θέα τόσο στην Καλντέρα όσο και στο Αιγαίο Πέλαγος από τη μοναδική του τοποθεσία στην κορυφή του βράχου στο Ημεροβίγλι.
«Η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο αναγνωρισμένους προορισμούς στον κόσμο με σπάνια ομορφιά, χαρακτηριστική κουζίνα, ασβεστωμένη αρχιτεκτονική με φόντο απόκρημνους βράχους και μαγευτικά ηλιοβασιλέματα που φωτίζουν τη θάλασσα και τον ουρανό», πρόσθεσε ο Horwell.
Μόλις 10 λεπτά οδικώς από την παραθαλάσσια Οία και 20 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σαντορίνης στα Θήρα, το ξενοδοχείο βρίσκεται σε καλή τοποθεσία κατά μήκος του φημισμένου μονοπατιού πεζοπορίας που εκτείνεται μεταξύ της Οίας και των Φηρών, της κοσμοπολίτικης πρωτεύουσας της Σαντορίνης.
Το νέο ξενοδοχείο της Nobu στη Σαντορίνη θα είναι το 26ο του ομίλου στον κόσμο και το 10ο στην Ευρώπη, με ξενοδοχεία στη Ρώμη, το Σαν Σεμπαστιάν και το Αμβούργο επίσης υπό κατασκευή.
Πως θα είναι οι πέντε βίλες στο νέο ξενοδοχείο Nobu στη Σαντορίνη
Ο στόχος της επένδυσης είναι το ξενοδοχείο να μετατραπεί σε σημείο αναφοράς στη Σαντορίνη. Όχι μόνο για τους εκατομμύρια επισκέπτες που ταξιδεύουν στο νησί κάθε χρόνο, αλλά και για τους κατοίκους του. Το σπα, το γυμναστήριο, το εστιατόριο, η πισίνα υπερχείλισης δύο επιπέδων, όλα έχουν σκοπό να προσφέρουν πολλαπλές εμπειρίες, όμως μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τις πλήρως εξοπλισμένες πέντε βίλες.
Ανατρέχοντας στο πρόσφατο παρελθόν, θυμόμαστε πως μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις του ομίλου ήταν το Nobu Hotel στη Βαρσοβία τον Ιούνιο του 2020. Το Nobu Hotel Warsaw άνοιξε έχοντας συνολικά 117 δωμάτια, 19 σουίτες και ένα κέντρο ευεξίας στον τελευταίο όροφο που προσφέρει στους επισκέπτες σάουνα, χαμάμ, μικρή πισίνα και πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, όλα με θέα στην πόλη. Υπάρχει, φυσικά, και ένα Nobu Restaurant & Café. Το πολυτελές ξενοδοχείο και εστιατόριο σχεδιάστηκε από το πολωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο Medusa Group και αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως αποτελεί συνδυασμό του «κλασικού» με το «μοντέρνο». Στεγάζεται σε ένα κτίριο αρ ντεκό, το πρώην Hotel Rialto, το οποίο χρονολογείται από τον μεσοπόλεμο της δεκαετίας του 1920 στην Πολωνία και αποτελεί μια υπερσύγχρονη, νέα κατασκευή. Με σεβασμό στην ιστορία της πόλης, το ξενοδοχείο και εστιατόριο «αφηγούνται» την ιστορία της σημερινής Βαρσοβίας: ανοιχτή, μοντέρνα και διαφορετική.
Την ίδια λογική αναμένουμε και στο project της Σαντορίνης. Εναν «διάλογο» μεταξύ του παλαιού και του νέου με τη χρήση παραδοσιακών υλικών και τεχνικών για σεβασμό στη χαρακτηριστική ταυτότητα του νησιού, με μια νέα, όμως, ερμηνεία. Αλλωστε, αυτό μαρτυρούν και οι λίγες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στα social media.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πολυτέλεια της Nobu Hospitality έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε σύμβολο και πρότυπο φιλοξενίας. Τα ξενοδοχεία συνδυάζουν την κομψότητα και την μινιμαλιστική ιαπωνική παράδοση στο concept ενός lifestyle με εξαιρετική κουζίνα, καινοτομία και δημιουργικότητα.