Παρότι συχνά κατακρεούργησε την ελληνική μυθολογία για χάρη της αμερικανικής τηλεόρασης, η σειρά «Ζήνα» προβλήθηκε κατ’ εξακολούθηση και στην Ελλάδα, ενώ μια σκηνή της στην οποία η Γκάμπριελ υποτίθεται πως μιλάει ελληνικά μπορεί να ανακηρυχθεί σε ένα από τα μεγαλύτερα τρολ στιγμιότυπα της showbiz.
Η ατρόμητη πολέμαρχος Ζήνα επανήλθε κατά κάποιο τρόπο στο προσκήνιο μέσα στην εβδομάδα, καθώς η ηθοποιός που την υποδύθηκε πριν από 25 χρόνια, η Λούσι Λόουλες, τα έβαλε με τον «Ηρακλή» για τα έκτροπα στο Καπιτώλιο.
Ο Κέβιν Σόρμπο που τον υποδύθηκε και την «δίδυμη» σειρά από εκείνη την περίοδο, φανατικός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, υιοθέτησε στο Twitter αβάσιμους ισχυρισμούς πως οι ταραξίες στην Ουάσιγκτον ήταν μέλη της ακτιβιστικής οργάνωσης ANTIFA, μασκαρεμένοι ως οπαδοί του απερχόμενου προέδρου.
Οι απίθανες ανακρίβειες της σειράς «Ζήνα»
Στα χρόνια που προβλήθηκε η σειρά Ζήνα, όσοι έχουν την παραμικρή ιδέα από ελληνική μυθολογία, παρακολούθησαν σημεία και τέρατα, να διαδραματίζονται στα επεισόδια της σειράς. Αρχικά, η πρωταγωνίστρια φαίνεται πως έζησε τουλάχιστον 800 χρόνια, καθώς στη διαδρομή της συνάντησε τον Όμηρο, αλλά και τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Ιούλιο Καίσαρα.
Σε κάθε περίπτωση, μια σκηνή από τη «Ζήνα», στην οποία οι χαρακτήρες επιχειρούν να μιλήσουν ελληνικά, είναι από τις πιο σπαρταριστές στην αμερικανική τηλεόραση. Τουλάχιστον για όσους γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
Η πιστή ακόλουθος της Ζήνα λοιπόν, η Γκάμπριελ, σε κάποιο από τα επεισόδια της σειράς, εμφανίζεται ως ειδική στην ελληνική γλώσσα. Μάλιστα, διορθώνει μια ομάδα ανθρώπων, που προσπαθούν να ψάλλουν ένα είδος «χρησμού» που θα απελευθερώσει τους Τιτάνες, λέγοντας πως το διαβάζουν με δωρικό και όχι με ιωνικό ρυθμό όπως του αρμόζει.
Βίντεο: Το στιχάκι στα ελληνικά (!) σε επεισόδιο της σειράς «Ζήνα»
Ωστόσο, το κείμενο που διαβάζει είναι πραγματικά ασυνάρτητο. «Ευχαριστώ παρά πόλυ, έτσι κι έτσι, γεια σου καλημέρα, γεια σου καληνύχτα, γεια σου καληνότσες» είναι το… δίστιχο που απελευθερώνει τους Τιτάνες από τους βράχους.
Ακόμη πιο σπαρταριστό είναι το αντίστοιχο στιχάκι που υποτίθεται πως θα επαναφέρει του Τιτάνες στην πέτρινη φυλακή τους. Σε αυτό, ξεπηδούν μάλιστα και τα Χανιά με το Ηράκλει! «Χαίρεται, χαίρεται, χαίρεται, γεια σου χαίρετα, κάλη χαιρετά. Μουπόλητα, μουπόλητα, Χανιά Ηράκλειον» λέει η Γκάμπριελ και οι Τιτάνες γίνονται πάλι πέτρα.