Ζευγάρι αποφάσισε -όταν πεθάνει- να μπει στην «κατάψυξη» με κρυογονική με την ελπίδα να επανέλθει στη ζωή - iefimerida.gr

Ζευγάρι αποφάσισε -όταν πεθάνει- να μπει στην «κατάψυξη» με κρυογονική με την ελπίδα να επανέλθει στη ζωή

Ζευγάρι αποφάσισε να μπει στην «κατάψυξη» με την μέθοδο της κρυογονικής
Ζευγάρι αποφάσισε να μπει στην «κατάψυξη» με την μέθοδο της κρυογονικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ζευγάρι υπέγραψε να καταψυχθεί, μέσω κρυογονικής, μετά θάνατον, με την ελπίδα να επανέλθουν στη ζωή μαζί στο μέλλον όταν η επιστήμη το επιτρέψει.

Ο Allan και η Barbara Pease, από το Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, θα καταψυχθούν μαζί σε μια νεόκτιστη εγκατάσταση στην Νέα Νότια Ουαλία, η οποία λειτουργεί από την Southern Cryonics και είναι η πρώτη εγκατάσταση του είδους της στο νότιο ημισφαίριο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι, που είναι ειδικοί στη γλώσσα του σώματος, την επικοινωνία και τις σχέσεις και είναι παντρεμένο εδώ και 35 χρόνια, δήλωσε ότι θέλει η ιστορία της αγάπης του να συνεχιστεί και μετά θάνατον.

«Aν βρούμε τρόπο να επιστρέψουμε, θέλουμε να το κάνουμε μαζί»

Μιλώντας στην εκπομπή 60 Minutes Australia, ο Άλαν δήλωσε: «Έχουν την τεχνολογία για να μας βάλουν μέσα, αλλά δεν έχουν βρει ακόμα πώς να μας βγάλουν έξω, και πάντα υπάρχει κίνδυνος. Αλλά η εναλλακτική λύση είναι το αιώνιο σκοτάδι...».

«Όταν επιστρέψουμε, όποτε βρουν τρόπο να μας ξεπαγώσουν, αν ένας από εμάς δεν ξεπαγώσει σωστά, θα τραβήξουν την πρίζα στον άλλο. Κανείς από τους δύο δεν θέλει να το κάνει μόνος του, δεν θέλω να επιστρέψω χωρίς αυτήν», είπε ο άνδρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Μπάρμπαρα πρόσθεσε: «Ούτε εγώ θέλω να επιστρέψω χωρίς αυτόν. Δεν σκεφτόμαστε τον θάνατο, απλά ζούμε τη στιγμή και απολαμβάνουμε κάθε δευτερόλεπτο».

Το ζευγάρι που αποφάσισε να «καταψυχθεί»
Το ζευγάρι που αποφάσισε να «καταψυχθεί»

Η κρυογονική με την ελπίδα στο μέλλον

Η κρυογονική είναι ένας πειραματικός τομέας της έρευνας στον οποίο τα σώματα των κλινικά νεκρών καταψύχονται στους -196C, ώστε να μπορούν ενδεχομένως να επανέλθουν στη ζωή, αν το επιτρέψουν οι μελλοντικές ιατρικές εξελίξεις.

Όταν έρθει η ώρα για το ζευγάρι, τα σώματά τους θα μεταφερθούν από το σπίτι τους στο Κουίνσλαντ στις εγκαταστάσεις κρυογονικής στο Χόλμπρουκ, όπου τα σώματά τους θα καταψυχθούν σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Θα τοποθετηθούν σε παγωμένες δεξαμενές όπου θα παραμείνουν μέχρι η επιστήμη να εξελιχθεί αρκετά ώστε να τους βγάλει και να τους επαναφέρει στη ζωή, κάτι που θα μπορούσε να διαρκέσει έως και 100 χρόνια.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το ζευγάρι παραδέχτηκε ότι δεν ανησυχεί για το αν ο κόσμος θα είναι πολύ διαφορετικός αν τους επαναφέρουν στο μέλλον. Η σύζυγος δήλωσε: «Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι σίγουρα ένα διαφορετικό μέρος, αλλά είμαι ενθουσιασμένη με αυτό. Το να γυρίσουμε πίσω και να έχουμε τα μωρά και τα εγγόνια μας εδώ θα ήταν καταπληκτικό, αλλά ακόμη και αν επιλέξουν να μην ''καταψυχθούν'', θα εξακολουθούν να υπάρχουν απόγονοί μας τριγύρω».

Οι άνθρωποι του κλάδου παραδέχονται ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση για μελλοντική αναβίωση και η ίδια η διαδικασία αντιμετωπίζεται εδώ και καιρό με σκεπτικισμό από τους ειδικούς της ιατρικής. Αλλά οι θιασώτες της κρυογονικής είναι πρόθυμοι να πάρουν το ρίσκο για μια ευκαιρία για ζωή μετά θάνατον.

Ο Άλαν εξήγησε: «Η κρυογονική είναι σαν, αν ήσασταν σε ένα αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τις Άλπεις και ερχόταν ο κυβερνήτης και έλεγε: "Οι κινητήρες έχουν χαλάσει και πρόκειται να συντριβούμε στα επόμενα 15 λεπτά, ωστόσο έχουμε στο αεροπλάνο πειραματικά αλεξίπτωτα, τα οποία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ, αλλά πιστεύουμε ότι θα λειτουργήσουν", θα παίρνατε το αλεξίπτωτο; Λοιπόν, αυτό είναι η κρυογονική, είναι ένα αλεξίπτωτο».

Σαν μια απλή αποθήκη απ' έξω, η εγκατάσταση στην Αυστραλία
Σαν μια απλή αποθήκη απ' έξω, η εγκατάσταση στην Αυστραλία
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μέχρι και 200.000 δολάρια για μια θέση στην «κατάψυξη»

Μέχρι στιγμής 50 Αυστραλοί από όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν πληρώσει 150.000 δολάρια για να εξασφαλίσουν μια θέση στο Southern Cryonics, μεταδίδει η Daily Mail.

Ο ελληνικής καταγωγής διευθυντής της Southern Cryonics, Πέτρος Τσολακίδης, δήλωσε προηγουμένως στο ABC News ότι κοστίζει 50.000 δολάρια για τη διαδικασία που χορηγείται αμέσως μετά το θάνατο, η οποία περιλαμβάνει μια χημική έγχυση και προσωπικό που περιμένει να αναλάβει δράση τη στιγμή της λήξης.

Ένας άλλος διάσημος χώρος «κατάψυξης» στην Αμερική είναι το Ίδρυμα Alcor Life Extension Foundation στην Αριζόνα. Εξωτερικά, μοιάζει με οποιαδήποτε άλλη αποθήκη. Αλλά στο εσωτερικό της περιέχει τα κατεψυγμένα πτώματα εκατοντάδων ασθενών. Είναι στην πιο ακριβή πλευρά, κοστίζει 200.000 δολάρια για τους ανθρώπους που θέλουν να αποθηκεύσουν ολόκληρο το σώμα τους σε έναν καταψύκτη υψηλής τεχνολογίας, αλλά υπάρχει η επιλογή να βάλουν μόνο τον εγκέφαλο στον πάγο με μειωμένη τιμή στα 80.000 δολάρια.

Ο αριθμός των ασθενών στο κέντρο του Μίσιγκαν έχει αυξηθεί σημαντικά από περίπου 600 το 2006 σε σχεδόν 1.975 το 2023.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μακροβιότερη ασθενής, η Rhea Ettinger, βρίσκεται εκεί από το 1977.

Ο γιος της, Robert Ettinger, βετεράνος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και ιδρυτής του Ινστιτούτου Κρυογονικής, βρίσκεται επίσης εκεί μαζί με την πρώτη και τη δεύτερη σύζυγό του.

Η ιδέα μιας ζωής που μπορεί να αναβιώσει μετά από «κατάψυξη» για μεγάλο χρονικό διάστημα έχει σε μεγάλο βαθμό παραπεμφθεί στη διάσταση της επιστημονικής φαντασίας στους επιστημονικούς κύκλους.

Eγκαταστάσεις κρυογονικής στην Αριζόνα των ΗΠΑ
Eγκαταστάσεις κρυογονικής στην Αριζόνα των ΗΠΑ
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 3 προϋποθέσεις για μία επαναφορά στη ζωή σύμφωνα με ειδικό

Ο Dennis Kowalski, πρόεδρος του Ινστιτούτου Κρυογονικής στις ΗΠΑ, δήλωσε στο περιοδικό Discover ότι υπάρχουν τρεις προκλήσεις που πρέπει να ξεπεράσουν οι μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις.

Η επιδιόρθωση της ζημίας που προκλήθηκε από την κατάψυξη, η θεραπεία της όποιας ασθένειας σκότωσε το υποκείμενο και η αντιστροφή της διαδικασίας γήρανσης θα απαιτηθούν ώστε το άτομο να έχει ένα υγιές σώμα για να απολαύσει τη δεύτερη ευκαιρία του στη ζωή.

Η Shannon Tessier, κρυοβιολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η διαδικασία κατάψυξης από μόνη της αποτελεί μόνιμη θανατική καταδίκη.

«Δεν υπάρχει απολύτως κανένας σημερινός τρόπος, κανένας αποδεδειγμένος επιστημονικός τρόπος, για να καταψύξουμε πραγματικά έναν ολόκληρο άνθρωπο σε αυτή τη θερμοκρασία χωρίς να καταστρέψουμε εντελώς -και εννοώ να εξαφανίσουμε- τους ιστούς», υποστήριξε η Τέσιερ με τη σειρά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ