Βαθιά θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας προξένησε ο ξαφνικός θάνατος του Μανώλη Λιδάκη, ο οποίος θα «έκλεινε» αύριο, 28/02, τα 65 του χρόνια.
Η είδηση του θανάτου του τραγουδιστή έγινε γνωστή το μεσημέρι της Τετάρτης, 26/02, με τον Μανώλη Λιδάκη να εντοπίζεται νεκρός στην Κρήτη, και τον αδελφό του να αναφέρει ότι «έπεσε για ύπνο και δεν ξύπνησε».
Ο τραγουδιστής, τα τελευταία χρόνια είχε αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα υγείας και ενώ ήταν προγραμματισμένο να υποβληθεί σε επέμβαση αρθροπλαστικής στο πόδι στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο των Χανίων, κόλλησε ένα μικρόβιο που του προκάλεσε φλεγμονή, με συνέπεια να μην μπορεί να κινηθεί επί τρεις μήνες. Τον περασμένο Ιούλιο, μάλιστα, ανέβαλε τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις.
Στους μήνες που ακολούθησαν τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν και τελικά ο τραγουδιστής υπεβλήθη σε εγχείρηση αρθροπλαστικής στις 17 Ιανουαρίου, όπως είχε ανακοινώσει και ο ίδιος στο Facebook. Μετά το χειρουργείο ανάρρωνε στην αγαπημένη του Κρήτη, στο σπίτι που εντοπίστηκε νεκρός.
Ελένη Δήμου για Μανώλη Λιδάκη: Ήταν ο αδελφός μου, δεν μπορώ να πιστέψω ότι πέθανε
Στην ξαφνική απώλεια του Μανώλη Λιδάκη αναφέρθηκε σήμερα η Ελένη Δήμου, η οποία υπήρξε στενή του φίλη, με την τραγουδίστρια να ξεσπά σε κλάματα στον «αέρα» της εκπομπής «Buongiorno».
«Ήταν ο αδελφός μου. Στα νιάτα μας με τον Μανώλη έχω δουλέψει πάρα πολύ. Ξεκινήσαμε μαζί, ήμασταν πολύ κοντά, ήμασταν πολύ φίλοι, αδέλφια, με τη λαχτάρα να κάνουμε καριέρα, να χτίσουμε κάποια πράγματα, να προσφέρουμε στο ελληνικό τραγούδι. Ο Μανώλης είναι ο καλύτερος τραγουδιστής της γενιάς μας. Ήταν. Είδατε, δε μπορώ να πω το “ήταν”. Δεν μου είναι καθόλου, καθόλου εύκολο», ανέφερε αρχικά η Ελένη Δήμου.
«Έχω πει ότι του έχω συγχωρέσει πάρα πολλά πράγματα, όπως το ότι πολλές φορές καθυστερούσε και με είχε στο παρά πέντε, το ότι μερικές φορές διαφωνούσα με αυτά που έλεγε. Αυτά είναι αστεία. Αυτό, όμως, που δεν θα του συγχωρήσω ποτέ, και αν ποτέ οι ψυχές συναντιούνται, αυτό θα του χρεώσω, ότι έφυγε έτσι ξαφνικά. Δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ αυτό», συνέχισε η ίδια, εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά.
«Ο Μανώλης, ο σπουδαίος τραγουδιστής μας... Ήταν ένας σπουδαίος τραγουδιστής, με μια υπέροχη φωνή, αλλά, ήταν και ένα παιδί κλειστό, πάρα πολύ ευαίσθητο. Εύχομαι να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Του εύχομαι καλό ταξίδι. Ο Μανώλης θα μείνει εδώ, στις ψυχές μας, στις καρδιές μας, θα τον κουβαλάμε. Εντάξει, δεν... Συγγνώμη ρε παιδιά, αλλά δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμα», συνέχισε η Ελένη Δήμου, με τη φωνή της να «σπάει» και να ξεσπά σε κλάματα.
«Δεν μπορώ να το πιστέψω. Μπορεί να είχαμε να μιλήσουμε έναν χρόνο, αλλά όταν μιλούσαμε ήταν σαν να είχαμε κλείσει το τηλέφωνο χθες. Αυτή ήταν η σχέση μας με τον Μανώλη. Ήταν ο αδελφός μου από τα νιάτα μου. Τώρα δεν υπάρχει πια. Το πρόβλημα υγείας που είχε δεν ήταν τόσο σοβαρό. Ήταν ορθοπεδικό. Δεν ήταν αυτό η αιτία του θανάτου του. Ήταν πιστεύω σαν να το ήθελε. Για αυτό και πήγε μόνος του σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, να ονειρεύεται τον γλάρο που θα τον πάρει και θα τον πετάξει ψηλά», πρόσθεσε η τραγουδίστρια.