Ο Τζον Κλιζ αποκάλυψε ότι ξοδεύει έως και 17.000 λίρες ετησίως για τη θεραπεία με βλαστοκύτταρα για την καταπολέμηση των παρενεργειών της γήρανσης.
Ο 84χρονος Βρετανός σταρ παραδέχτηκε ότι το ποσό είναι αστρονομικό, αλλά ισχυρίστηκε ότι «αξίζει τον κόπο αν αγοράζεις μερικά επιπλέον χρόνια».
Ο Κλιζ, ο οποίος κάνει τη θεραπεία για περισσότερα από 20 χρόνια, φροντίζει να μη «δείχνει άσχημα» για την ηλικία του παίρνοντας τα κύτταρα «υψηλότερης ποιότητας» από την Ελβετία.
Όπως είπε στο περιοδικό Saga: «Αυτά τα κύτταρα ταξιδεύουν σε όλο το σώμα και όταν ανακαλύψουν ένα μέρος που χρειάζεται επισκευή, θα μετατραπούν στα κύτταρα που χρειάζεται. Έτσι μπορεί να γίνουν κύτταρα χόνδρου ή ηπατικά κύτταρα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο λόγος που δεν φαίνομαι άσχημα για 84».
Παραδέχτηκε ότι πλήρωνε περίπου 17.000 λίρες κάθε 12-18 μήνες, προσθέτοντας: «Αλλά αν αγοράζεις μερικά επιπλέον χρόνια, νομίζω ότι αξίζει τον κόπο. Πρέπει να λάβετε βλαστοκύτταρα υψηλότερης ποιότητας. Αυτά που έχω είναι από ένα μέρος στο Μοντρέ της Ελβετίας, που ονομάζεται La Prairie».
Ο Τζον Κλιζ απέδωσε στην τέταρτη σύζυγό του, Τζένιφερ Γουέιντ, η οποία είναι πάνω από 30 χρόνια νεότερή του, την άνοιξη στη ζωή του, αλλά παραδέχτηκε ότι είναι «λυπηρό» που θα πέθαινε «κάποια στιγμή» πριν από αυτήν.
«Αυτό που αγαπώ είναι ότι είναι 30 χρόνια νεότερη από εμένα, αλλά με κρατά νέο. Θέλω να πω είναι λυπηρό να σκέφτομαι ότι θα πεθάνω πριν εκείνη πεθάνει, αλλά είμαι αρκετά καλά στην υγεία μου. Δεν είμαι σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά, όπως το έθεσα, γεγονός είναι ότι οι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα από τι θα πεθάνω».
Ο Κλιζ ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι εξακολουθεί να επικοινωνεί με τον συμπρωταγωνιστή του στους Monty Python, Γκράχαμ Τσάπμαν, 35 χρόνια μετά τον θάνατό του.
Ο Τσάπμαν είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στις δύο ταινίες, «Ιερό Δισκοπότηρο» και «Η ζωή του Μπράιαν». Πέθανε από καρκίνο στις αμυγδαλές το 1989.
Ο Κλιζ ισχυρίζεται ότι προσέλαβε ένα μέντιουμ για να «εξερευνήσει» τη συνείδησή του, αλλά έλαβε ένα μήνυμα από τον Τσάπμαν.
Τι είναι η θεραπεία με βλαστοκύτταρα που κάνει ο Τζον Κλιζ
Η θεραπεία με βλαστοκύτταρα, που αναφέρεται επίσης ως αναγεννητική ιατρική, βοηθά στην επισκευή άρρωστου, δυσλειτουργικού ή τραυματισμένου ιστού χρησιμοποιώντας βλαστοκύτταρα ή παράγωγό τους.
Τα βλαστοκύτταρα αναπτύσσονται σε εργαστηριακό περιβάλλον πριν μετατραπούν για να εξειδικευτούν σε διάφορα κύτταρα, μεταξύ των οποίων είναι οι καρδιακοί μύες, το αίμα και τα νεύρα.
Τα κύτταρα μπορούν στη συνέχεια να εμφυτευθούν ενδοφλεβίως σε ένα άτομο, σύμφωνα με τη Mayo Clinic.