Ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε το ...κλειδί της επιτυχίας του -Ο «κανόνας για τις δύο πίτσες» - iefimerida.gr

Ο δισεκατομμυριούχος Τζεφ Μπέζος αποκάλυψε το ...κλειδί της επιτυχίας του -Ο «κανόνας για τις δύο πίτσες»

O Tζεφ Μπέζος
O Tζεφ Μπέζος / Φωτογραφία Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο «κανόνας για τις δύο πίτσες» του Τζεφ Μπέζος έκανε την Amazon μια από τις πιο πετυχημένες εταιρείες στον κόσμο.

Ο Τζεφ Μπέζος έχει συνδέσει το όνομα του με την επιχειρηματική επιτυχία και ένας αλλόκοτος κανόνας που ακολουθεί είναι το κλειδί της επιτυχίας, σύμφωνα με όσα ο ίδιος έχει υποστηρίξει, αναφέρει η New York Post.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το αφεντικό της Amazon δημιούργησε τον «κανόνα των δύο πιτσών» για την ομάδα του κατά τις πρώτες ημέρες από την ίδρυση της εταιρείας του πριν από 30 χρόνια, στον δρόμο να την καταστήσει έναν πραγματικό παγκόσμιο οικονομικό κολοσσό.

O «κανόνας για τις δύο πίτσες»

«Προσπαθούμε να δημιουργούμε ομάδες που δεν είναι μεγαλύτερες από αυτές που μπορούν να τραφούν από δύο πίτσες. Αυτό το αποκαλούμε κανόνα της ομάδας με τις δύο πίτσες», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο μεγιστάνας της Amazon.

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας έχει υποστηρίξει ότι οι μεγαλύτερες ομάδες είναι δύσκολο να διαχειριστούν και μπορεί να υπερφορτωθούν με την αύξηση των ευθυνών, ενώ μια μικρή ομάδα - περίπου 10 άτομα περίπου - διασφαλίζει ότι οι τα γκρουπ έχουν το σωστό μέγεθος για να είναι πιο αποδοτικά και παραγωγικά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Ιδανικά, πρόκειται για μια ομάδα με λιγότερα από 10 άτομα: οι μικρότερες ομάδες ελαχιστοποιούν τις γραμμές επικοινωνίας και μειώνουν τη γραφειοκρατία», εξήγησε ο Daniel Slater, επικεφαλής του τμήματος κουλτούρας και καινοτομίας της Amazon Web Service, σύμφωνα με την Daily Mail.

«Η δομή των δύο πιτσών προωθεί επίσης την υπευθυνότητα της ομάδας. Οι ομάδες με δύο πίτσες δεν παραδίδουν κάτι που έχουν ξεκινήσει σε μια άλλη ομάδα για να το τρέξει».

«Ως εκ τούτου, οι ομάδες αυτές πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή κάθε τμήματος της υπηρεσίας τους, με σαφές πλάνο και αυστηρά καθορισμένη αποστολή», κατέληξε ο Slater. Στην Amazon, κάθε ομάδα που μεγαλώνει πέρα από αυτό το ανώτατο όριο των δύο πιτσών θα πρέπει να χωρίζεται σε δύο ομάδες, με τις αρμοδιότητες της αρχικής ομάδας να μοιράζονται μεταξύ των νέων αναδιαρθρωμένων ομάδων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Έτσι μεγάλωσε η Amazon λέει ο Μπέζος

Ο Μπέζος δήλωσε ότι αυτός ο οδηγός βοήθησε την εταιρεία να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και την επεκτασιμότητα - τους δύο πυλώνες επιτυχίας της Amazon - καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.

Ο κανόνας των δύο πιτσών δεν είναι μόνο καλός για τις επιχειρήσεις. Οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες του GoBankingRates λένε ότι ενθαρρύνει τους μεμονωμένους εργαζόμενους να βλέπουν το χρόνο τους ως χρήμα, ζώντας μέσα σε μικρές ομάδες εργασίας.

Ο κανόνας του Μπέζος αφορά επίσης τον διαμοιρασμό της επίτευξης μεγάλων στόχων σε πολλές μικρές εργασίες. Η ίδια προσέγγιση βοηθά τους μεμονωμένους εργαζόμενους να διασφαλίσουν ότι δεν κάνουν περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν και ότι μπορούν να μεταπηδήσουν γρήγορα από το ένα καθήκον στο επόμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζέφ Μπέζος Amazon κανόνας πίτσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ