Το τυρί διατίθεται σε άπειρες ποικιλίες: από κρεμώδες τυρί μέχρι μοτσαρέλα, Camembert, τυρί του βουνού και παρμεζάνα. Η αγάπη για το τυρί είναι μεγάλη, αλλά πόσο σωστό είναι να το τρώμε καθημερινά; Ποια είναι τα οφέλη και ποια τα μειονεκτήματα;
Υπάρχουν περισσότερα από 4.000 διαφορετικά είδη τυριών στον κόσμο. Βασικά, το τυρί είναι ένα προϊόν που παράγεται από πηγμένο γάλα, συνήθως αγελαδινό, αν και υπάρχουν και εκδοχές από κατσικίσιο, πρόβειο ή βουβαλίσιο γάλα.
Στην παραγωγή του, το γάλα «πήζει» μέσω της πρωτεΐνης του και στη συνέχεια διαχωρίζεται ο ορός γάλακτος από το υπόλοιπο μίγμα. Η μάζα που μένει – το τυρόπηγμα – τοποθετείται σε καλούπια, αλατίζεται και αφήνεται να ωριμάσει υπό ειδικές συνθήκες. Η διάρκεια ωρίμανσης μπορεί να κυμαίνεται από λίγες ημέρες έως αρκετά χρόνια.
Δείτε τις συνέπειες για την υγεία στο Bovary.gr