Τρως τυρί κάθε μέρα; Δες πώς επηρεάζεται ο οργανισμός σου - iefimerida.gr

Τρως τυρί κάθε μέρα; Δες πώς επηρεάζεται ο οργανισμός σου

Τυρί/Φωτογραφία Unsplash
Τυρί/Φωτογραφία Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το τυρί διατίθεται σε άπειρες ποικιλίες: από κρεμώδες τυρί μέχρι μοτσαρέλα, Camembert, τυρί του βουνού και παρμεζάνα. Η αγάπη για το τυρί είναι μεγάλη, αλλά πόσο σωστό είναι να το τρώμε καθημερινά; Ποια είναι τα οφέλη και ποια τα μειονεκτήματα;

Υπάρχουν περισσότερα από 4.000 διαφορετικά είδη τυριών στον κόσμο. Βασικά, το τυρί είναι ένα προϊόν που παράγεται από πηγμένο γάλα, συνήθως αγελαδινό, αν και υπάρχουν και εκδοχές από κατσικίσιο, πρόβειο ή βουβαλίσιο γάλα.

Στην παραγωγή του, το γάλα «πήζει» μέσω της πρωτεΐνης του και στη συνέχεια διαχωρίζεται ο ορός γάλακτος από το υπόλοιπο μίγμα. Η μάζα που μένει – το τυρόπηγμα – τοποθετείται σε καλούπια, αλατίζεται και αφήνεται να ωριμάσει υπό ειδικές συνθήκες. Η διάρκεια ωρίμανσης μπορεί να κυμαίνεται από λίγες ημέρες έως αρκετά χρόνια.

Δείτε τις συνέπειες για την υγεία στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τυρί Οργανισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ