Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε ότι το κόψιμο των κρεμμυδιών δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση στην κουζίνα.
Ωστόσο, ένα ιδιοφυές τρικ κάνει τον γύρο του Διαδικτύου και υπόσχεται να κάνει το κόψιμο των κρεμμυδιών πιο εύκολο από ό,τι θα φανταζόσασταν ποτέ.
Πολλοί είναι αυτοί που χρησιμοποιούν αποφλοιωτή για να αφαιρέσουν το δέρμα ή το φλούδα από τα λαχανικά, όπως τις πατάτες και τα καρότα. Ωστόσο, αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και για τεμαχισμό καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε μαχαίρι.
Πώς θα κόψεις το κρεμμύδι εύκολα και γρήγορα
Ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στον λογαριασμό @allthingsexplained_ στο Instagram, δείχνει ακριβώς αυτό καθώς η λεζάντα γράφει: «Ένα κόλπο που μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά πολλοί άνθρωποι αγνοούν». Το άτομο στο βίντεο κυλά τον αποφλοιωτή πάνω-κάτω στο κρεμμύδι για να το κόψει σε φέτες.
Φαίνεται ότι πολλοί δεν είχαν ιδέα ότι μπορούσαν να το κάνουν αυτό, με τη δημοσίευση να συγκεντρώνει περισσότερα από 315.000 likes.
Ένας έγραψε: «Τι διάολο, lol, αυτό είναι ιδιοφυΐα», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Το αγαπώ αυτό». Ένας τρίτος είπε: «Εργαστείτε πιο έξυπνα και όχι πιο σκληρά». Ενώ ένας τέταρτος πρόσθεσε: «Μαθαίνω νέες συμβουλές για το πώς θα μαγειρεύω».
Παρά το γεγονός ότι πολλοί λάτρεψαν το τρικ, άλλοι θεώρησαν ότι είναι εξίσου εύκολο να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι.
Ένα άτομο έγραψε: «Λοιπόν, κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα απλό μαχαίρι αυτές τις μέρες;». Ενώ ένας άλλος συμφώνησε: «Ή μπορείτε απλώς να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά ένα μαχαίρι και να το κόβετε λεπτό».
Αυτή η μέθοδος κοπής έρχεται αφότου μια σεφ μοιράστηκε ένα hack που «αλλάζει τη ζωή» για να αποτρέψει το κλάμα όταν ψιλοκόβει τα κρεμμύδια.
Μιλώντας στο Instagram, η σεφ Erica Wides είπε: «Υπάρχουν δύο τρόποι για να αποτρέψεις το κλάμα όταν κόψεις το κρεμμύδι σου – ο πρώτος είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι… Όσο πιο κοφτερό είναι το μαχαίρι, τόσο λιγότερο κλαις. Το άλλο είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε κατάλληλες τεχνικές κοπής και αυτό σημαίνει ότι όταν κόβετε ένα κρεμμύδι, πρέπει να κόβετε προς τα εμπρός, κυλώντας το».
Η σεφ έδειξε πώς σπρώχνει το μαχαίρι προς τα κάτω και προς τα εμπρός αντί να αφήνει τη λεπίδα να πάει κατευθείαν στο κρεμμύδι. Λέει ότι αυτό αποτρέπει το χτύπημα στα κύτταρα του κρεμμυδιού που θα απελευθερώσει περισσότερες από αυτές τις ενοχλητικές ενώσεις.