Μια γυναίκα μοιράστηκε το έξυπνο τρικ της για να ξαναζεστάνει στον φούρνο μικροκυμάτων το φαγητό χωρίς αυτό να μουσκέψει και να γίνει υγρό και μαλακό.
Στο Reddit, απαντώντας στο ερώτημα «Ποιο είναι το μαγειρικό σας hack που είναι δεύτερη φύση για εσάς, αλλά στην πραγματικότητα αρκετά άγνωστο;», η γυναίκα αποκάλυψε τη μέθοδό της που λειτουργεί σχεδόν πάντα και σε οτιδήποτε.
Το απίθανο τρικ για το φαγητό στον φούρνο μικροκυμάτων
Εξηγώντας την τεχνική της, η γυναίκα απάντησε: «Κρατάω ένα ποτήρι-σφηνάκι στον φούρνο μικροκυμάτων μου. Αν μαγειρεύω οτιδήποτε απαιτεί υγρασία (το ρύζι, για παράδειγμα) προσθέτω νερό στο ποτήρι και ανάβω το φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα για να ζεσταίνω το νερό. Μετά βάζω ό,τι φτιάχνω. Ο φούρνος μικροκυμάτων αχνίζει και ζεσταίνει φαγητό όπως το ρύζι και τα ζυμαρικά με ωραίο τρόπο.
Ωστόσο, παρατήρησε κάτι σχετικά με την προετοιμασία του ποπ κορν, λέγοντας ότι πρέπει πάντα να αφαιρείτε το ποτήρι πριν κλείσετε την πόρτα και ανάψετε τον φούρνο. Σχολιάζοντας την ανάρτησή της, ένας χρήστης είπε: «Αυτό! Αλλάζει όλο το παιχνίδι. Λειτουργεί εξαιρετικά και για το ζέσταμα της πίτσας - η υφή της κρούστας είναι πολύ καλύτερη».
Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Προσωπικά βάζω μια βρεγμένη χαρτοπετσέτα πάνω από το μπολ ή οτιδήποτε άλλο ζεσταίνω για το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά μου αρέσει και αυτή η ιδέα!». Ενώ ένας τρίτος είπε: «Υπέροχη συμβουλή, ευχαριστώ!».
Ωστόσο, ένας χρήστης ρώτησε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το ποτήρι για να σταματήσει η υπερθέρμανση του νερού. «Για πόσο μεγάλο ποτήρι μιλάμε; Δεν θα υπερθερμαινόταν ένα σφηνάκι νερού μετά από 30 δευτερόλεπτα;».
Σε απάντηση, η γυναίκα είπε: «Ανησυχούσα γι' αυτό τις πρώτες φορές που το δοκίμασα, αλλά δεν έγινε τίποτα. Στη συνέχεια, δεν άγγιξα ποτέ το νερό αφού το ζέστανα. Ζέσταινα το νερό και μετά έβαζα το πιάτο με το φαγητό. Επομένως, ίσως υπάρχει ανησυχία για την ασφάλεια, αλλά δεν είχα ποτέ προβλήματα τα (σχεδόν 10) χρόνια που το έκανα αυτό. Συνήθως αφήνω το ποτήρι μέσα. Σε αυτό το σημείο, το ποτήρι μένει στη γωνία του φούρνου μικροκυμάτων. Όταν θέλω συγκεκριμένα ατμό, θα φροντίσω να έχει νερό μέσα. Όταν φτιάχνω κάτι σαν ποπ κορν, το βγάζω».