Φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ αλλά και την πεθερά της, πριγκίπισσα Νταϊάνα, απέτισε η Κέιτ Μίντλετον, στην χθεσινή κηδεία. Πώς; Με ένα εντυπωσιακό μαργαριταρένιο κολιέ.
Χθες, τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και 2.000 προσκεκλημένοι συγκεντρώθηκαν στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ στο Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, της μακροβιότερης μονάρχη της Αγγλίας, η οποία απεβίωσε σε ηλικία 96 ετών την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.
Τις τελευταίες 12 ημέρες, η βασιλική οικογένεια έκανε διάφορες πένθιμες εμφανίσεις προς τιμή της μεγαλειότητάς της, συμπεριλαμβανομένης της αγρυπνίας τόσο των παιδιών της όσο και των εγγονιών της.
Κι ενώ η Κέιτ Μίντλετον, η νέα πριγκίπισσα της Ουαλίας, δεν ήταν παρούσα στην αγρυπνία που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο, έχει κάνει πολλές άλλες εμφανίσεις την τελευταία εβδομάδα, στις οποίες απέτισε διακριτικά φόρο τιμής στη βασίλισσα με τα κοσμήματά της. Έτσι και χθες, με το σεμνό και κομψό ντύσιμό της, θέλησε για άλλη μία φορά να τιμήσει την γιαγιά του συζύγου της, βασίλισσα Ελισάβετ.
Η κομψή εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ
Συγκεκριμένα, η Κέιτ Μίντλετον παραβρέθηκε στην κηδεία της βασίλισσας με ένα μαύρο φόρεμα – παλτό και ασορτί καπέλο. Αλλά το πιο αξιοσημείωτο στην εμφάνισή της ήταν τα κοσμήματα, τα οποία περιλάμβαναν τα σκουλαρίκια της βασίλισσας από μαργαριτάρια του Μπαχρέιν καθώς και ένα πλούσιο, τσόκερ από μαργαριτάρια με ένα κεντρικό διαμαντένιο μενταγιόν.
Η δούκισσα του Κέιμπριτζ έχει ξαναφορέσει το συγκεκριμένο κομμάτι στην επέτειο γάμου της βασίλισσας Ελισάβετ και του πρίγκιπα Φίλιππου το 2017 και ξανά στην κηδεία του δούκα του Εδιμβούργου το 2021.
Το ίδιο κολιέ είχε φορέσει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα
Και δεν είναι η μόνη που φορά το συγκεκριμένο μαργαριταρένιο τσόκερ, το οποίο είναι φτιαγμένο από μαργαριτάρια που χάρισε στη βασίλισσα, η ιαπωνική κυβέρνηση τη δεκαετία του 1970. Πριν από αυτήν, τον είχε δανειστεί και η πριγκίπισσα Νταϊάνα, το 1982, σε ένα συμπόσιο για τη βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας στο Χάμπτον Κορτ, ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ το είχε βάλει σε ένα επίσημο ταξίδι στο Μπαγκλαντές το 1983.
Υπενθυμίζεται πως τα μαργαριτάρια ήταν ένα αγαπημένο στοιχείο στις στιλιστικές επιλογές της βασίλισσας Ελισάβετ, με την σχεδιάστρια κοσμημάτων Melanie Georgacopoulos να δηλώνει στην Vogue πως το κόσμημα συμβολίζει επίσης «μια αναχώρηση που είναι το τέλος ενός πράγματος αλλά και η αρχή κάποιου άλλου» ενώ σύμφωνα με την ιστορικό κοσμημάτων Vivienne Becker, συμβολίζει επίσης την παράδοση και τον σεβασμό.