Ένας σταρ του TikTok και του YouTube δοκίμασε να φτιάξει τη χρυσή μπριζόλα του Salt Bae, Tomahawk, αξίας 1.450 λιρών, για να αποκαλύψει το πραγματικό κόστος και τη δυσκολία κατασκευής του περιβόητου αυτού πιάτου.
Ο λόγος για τον Χάρισον Γουέμπ, ο οποίος τράβηξε σε βίντεο τη διαδικασία του για τους ακόλουθούς του, με το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει σχεδόν απόλυτα με το ακριβό μενού του διάσημου εστιατορίου. Το πραγματικό όνομα του διάσημου σεφ Salt Bae είναι Νουσρέτ Γκιοκτσέ και είναι Τούρκος κουρδικής καταγωγής.
Από τότε που άνοιξε το εστιατόριο Nusr-Et του Salt Bae στην ακριβή περιοχή του Λονδίνου Knightsbridge νωρίτερα αυτόν τον μήνα, πολλοί έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τις απίστευτα διογκωμένες τιμές και το εστιατόρια έχει λάβει ανάμεικτες κριτικές.
Πολλοί έχουν διαμαρτυρηθεί διαδικτυακά ότι οι μπριζόλες που προσφέρονται δεν αξίζουν την τιμή. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, κάποιος μοιράστηκε στο Twitter έναν λογαριασμό από το εστιατόριο του Λονδίνου, ο οποίος έφτασε τις 1.812,40 λίρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μόνο Coca Cola χρεώνεται 9 λίρες, ενώ πρέπει να δώσει κανείς 11 λίρες για ένα Redbull.
Σύμφωνα με την απόδειξη, μια γιγάντια μπριζόλα Tomahawk θα σας κοστίσει 630 λίρες, ένα χρυσό μπέργκερ κάνει 100 λίρες, ενώ για ένα τυρί burrata θα πρέπει να πληρώσετε 25 λίρες.
Το κυριότερο από τα παράπονα είναι η χρυσή μπριζόλα tomahawk, παράπονα που ώθησαν τον Χάρισον να δει πόσο θα του στοίχιζε να τη φτιάξει στο σπίτι, όπως ανέφερε το My London.
Έτσι, ο YouTuber πήγε για ψώνια, αγοράζοντας βούτυρο για 2 λίρες, θυμάρι για 70 πένες. και σκόρδο για 60 πένες. Στη συνέχεια, πήγε να πάρει τη μπριζόλα του από έναν ντόπιο κρεοπώλη, παίρνοντας μια μπριζόλα 1,4 κιλών cote de boeuf (βοδινό κρέας), ή μπριζόλα tomahawk, έναντι 32,92 λιρών.
Αμέσως μετά, πέρασε στη διαδικασία μαγειρέματος στη φωτιά: «Αλατίστε το. Θωρακίστε το. Αλείψτε το. Στη συνέχεια ολοκληρώστε το στο φούρνο. Αφήστε το να ξεκουραστεί όσο το καλύπτετε με χρυσό, πήρα δύο πακέτα που έφτασαν τις 28 λίρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νεαρός Λονδρέζος.
Αυτό ανεβάζει το συνολικό κόστος της χλιδάτης μπριζόλας σε «μόλις» 64,22 λίρες. Αν και προφανώς αυτό είναι πολύ ακριβότερο από όσα θα έδινε μέσος άνθρωπος για το βραδινό του γεύμα, είναι κατά 1.385,78 λίρες φθηνότερο από την έκδοση του Nusr-Et.
Ορισμένοι χρήστες του TikTok που αντέδρασαν στα σχόλια δεν ήταν τόσο πεπεισμένοι από την αναδημιουργία. Κάποιος προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η ποιότητα του βοείου κρέατος δεν μπορεί να συγκριθεί, καθώς ο Salt Bae χρησιμοποιεί το βοδινό κρέας Wagyu.
Ωστόσο, ένα γρήγορο ψάξιμο στο google θα δείξει ότι ακόμη και οι πολυπόθητες μπριζόλες tomahawk Wagyu κοστίζουν λιγότερο από 150 λίρες στο διαδίκτυο.
«Ακόμη και όταν συμπεριλαμβάνετε το κόστος εργασίας και όλα αυτά, δεν αξίζει 1500 δολάρια…», υποστήριξε κάποιος άλλος.