Μια φοιτήτρια στο Τέξας με σοβαρή αλλεργία στα φιστίκια πέθανε αφού έφαγε σε εστιατόριο που σύχναζε, αλλά δεν γνώριζε ότι είχε αλλάξει τη συνταγή.
Η Alison Pickering, 23 ετών, λίγες μέρες πριν αποφοιτήσει βγήκε για ένα πρώτο ραντεβού και αποφάσισε να επισκεφθούν ένα εστιατόριο που ήξερε ότι είχε φαγητό που μπορούσε να φάει παρά τις σοβαρές αλλεργίες που αντιμετώπιζε. Η κοπέλα ανακάλυψε ότι είχε αλλεργία στα φιστίκια όταν ήταν στο νηπιαγωγείο και ήταν πάντα προσεκτική ως προς τα μέρη που έτρωγε έξω και δεν άλλαζε εστιατόρια για να είναι ασφαλής. «Πήγαινε επανειλημμένα στα ίδια εστιατόρια και παρήγγελνε τα ίδια πιάτα», είπε ο πατέρας της στο CBS News Texas.
Το εστιατόριο είχε αλλάξει τη συνταγή σε πιάτο που παρήγγειλε και έπαθε αλλεργικό σοκ
Για το ραντεβού της στις 12 Μαΐου 2023, επέλεξε ένα εστιατόριο -που δεν κατονομάστηκε- στο οποίο είχε πάει στο παρελθόν και παρήγγειλε mahi mahi, ένα πιάτο που είχε παραγγείλει από την επιχείρηση στο παρελθόν. Εν αγνοία της ίδιας και των σερβιτόρων, η κουζίνα είχε πρόσφατα αλλάξει τη συνταγή για το πιάτο, προσθέτοντας σάλτσα φυστικιού στο ψάρι.
«Πήρε μερικές μπουκιές, συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά», είπε ο πατέρας και εξήγησε ότι στη συνέχεια έκανε μόνη της ένεση επινεφρίνης, ενώ πήγε σε ένα ασθενοφόρο που ήταν από έξω και μίλησε στους διασώστες. «Κάπου στην πορεία τα πράγματα πήραν τον κατήφορο», είπε ο πατέρας της. Η κοπέλα λιποθύμησε και δεν ξύπνησε ποτέ.
Η Pickering πέθανε από «σοβαρό αναφυλακτικό σοκ από την κατάποση φιστικιών που δεν αποκαλύφθηκαν στο μενού του εστιατορίου», έγραφε η νεκρολογία της.
Ενάμιση χρόνο μετά τον τραγικό θάνατο της κόρης τους, οι Pickerings εργάζονται για αποτρέψουν περισσότερους θανάτους εξαιτίας κρυμμένων αλλεργιογόνων στα εστιατόρια. Τονίζουν πόσο σημαντικό είναι να ενημερώνονται όλα τα μέλη του προσωπικού ενός εστιατορίου για τις αλλαγές στις συνταγές των πιάτων ειδικά στην περίπτωση που περιλαμβάνουν αλλεργιογόνα συστατικά.