Taste Atlas: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια σε όλο τον κόσμο - Δύο ελληνικά στη λίστα - iefimerida.gr

Taste Atlas: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια σε όλο τον κόσμο - Δύο ελληνικά στη λίστα

Taste Atlas: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια
Taste Atlas: Αυτά είναι τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια / Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη λίστα με τα καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια έδωσε στη δημοσιότητα το Taste Atlas και ανάμεσά τους βρίσκονται δύο ελληνικά.

Ο γαστρονομικός οδηγός που πρόσφατα ανακήρυξε την ελληνική κουζίνα ως την καλύτερη στον κόσμο για τη σεζόν 2024-2025 και συχνά μοιράζεται τις λίστες του με τα καλύτερα πιάτα σε κάθε κατηγορία, μόλις μοιράστηκε έναν κατάλογο με τα 50 καλύτερα πιάτα με κεφτεδάκια στον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα γιουβαρλάκια στη 2η θέση της λίστας του Taste Atlas

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται τα ιταλικά κεφτεδάκια ή αλλιώς polpette, ενώ στη δεύτερη θέση φιγουράρουν τα γιουβαρλάκια, για τα οποία γράφει το Taste Atlas: «Αυτή η πλούσια ελληνική σούπα συνδυάζει τρυφερά μοσχαρίσια κεφτεδάκια και έναν κρεμώδες, γευστικό ζωμό. Τόσο τα κεφτεδάκια όσο και ο ζωμός είναι συνήθως καρυκευμένα με διάφορα φρέσκα μυρωδικά και το όλο πιάτο ολοκληρώνεται με την προσθήκη αυγολέμονου -την κρεμώδη σάλτσα αυτού και λεμονιού- που πήζει τον ζωμό και προσθέτει τη χαρακτηριστική γεύση.
Παραδοσιακά, τα γιουβαρλάκια συνδέονται με τη χειμερινή περίοδο και συνοδεύονται συνήθως με ψωμί και απολαμβάνονται ως θρεπτικό κυρίως πιάτο.

Τα γιουβαρλάκια βρίσκονται στη 2η θέση της λίστας
Τα γιουβαρλάκια βρίσκονται στη 2η θέση της λίστας

Τη λίστα συμπληρώνουν, φυσικά, οι τουρκικοί κεφτέδες, αλλά και τα χαρακτηριστικά κεφτεδάκια από τη Σουηδία που λέγονται «Köttbullar», καθώς και κεφτεδάκια σε ποικιλία σαλτσών από όλο τον κόσμο.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην 7η θέση, πάντως, βρίσκονται και τα ελληνικά κεφτεδάκια, για τα οποία αναφέρει ο γαστρονομικός οδηγός: «Γευστικοί, αφράτοι και τρυφεροί κεφτέδες που φτιάχνονται από συνδυασμό χοιρινού και μοσχαρίσιου κιμά, αυγά, μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά και καρυκεύματα όπως άνηθος, πιπέρι, μαϊντανός και ρίγανη. Το μείγμα διαμορφώνεται σε μικρές μπάλες που στη συνέχεια τηγανίζονται σε ελαιόλαδο.

Το στρογγυλό τους σχήμα τα καθιστά ιδανικά για τα δημοφιλή ελληνικά πικνίκ, όπου τα κεφτεδάκια καταναλώνονται ως σνακ, αλλά μπορούν να καταναλωθούν και ως ορεκτικά ή ως κύριο πιάτο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TASTE ATLAS κεφτεδάκια γιουβαρλάκια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ