To Taste Atlas βρήκε τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό -Ένα ελληνικό στην κορυφή - iefimerida.gr

To Taste Atlas βρήκε τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό -Ένα ελληνικό στην κορυφή

Κοντοσούβλι, πιάτο
Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ελληνικό άρωμα έχει μία ακόμη λίστα του TasteAtlas, στο οποίο πιάτα της ελληνικής κουζίνας κατακτούν με τη νοστιμιά τους κορυφαίες θέσεις.

Αυτή τη φορά, το TasteAtlas ξεχώρισε τα καλύτερα πιάτα με χοιρινό και στην πρώτη θέση φιγουράρει το κοντοσούβλι.

«Το κοντοσούβλι είναι ένα παραδοσιακό πιάτο που αποτελείται από μεγάλα κομμάτια χοιρινού κρέατος μαριναρισμένα σε ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών, τα οποία στη συνέχεια ψήνονται σε σούβλα και μαγειρεύονται αργά στη σχάρα, όπως ο γύρος ή το σουβλάκι. Η μαρινάδα συχνά περιέχει συστατικά όπως σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι, δεντρολίβανο, πάπρικα, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κόκκινο κρασί», γράφει το TasteAtlas περιγράφοντας τη λιχουδιά.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Αφού μαριναριστεί, το κρέας τοποθετείται σε μια μεγάλη σούβλα και ψήνεται σε φωτιά, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πλούσια και γευστική εξωτερική κρούστα με ζουμερό, τρυφερό εσωτερικό. Το μαγειρεμένο κρέας σερβίρεται συνήθως σε χοντρές φέτες, συχνά συνοδευόμενο από πίτα, σάλτσα τζατζίκι, και σαλάτα χωριάτικη, μεταξύ άλλων πιθανών συνοδευτικών», προσθέτει.

TasteAtlas: Στην 48η θέση η γουρουνοπούλα

Το κοντοσούβλι δεν είναι το μόνο ελληνικό πιάτο της λίστας, καθώς στη 48η θέση βρίσκεται η γουρουνοπούλα.

Πρόκειται για «ένα παραδοσιακό πιάτο που προέρχεται από τη Μεσσηνία και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Καλαμάτα. Το πιάτο αποτελείται από ένα γουρουνόπουλο που ψήνεται στη σούβλα. Το γουρουνάκι τοποθετείται στη σούβλα και στην κοιλιά του τοποθετείται ένα μείγμα αλατιού και βοτάνων.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κοιλιά ράβεται και το γουρουνάκι ψήνεται στη σούβλα σε δυνατή φωτιά για περίπου δέκα ώρες. Μόλις ψηθεί, το μισό βάρος του γουρουνιού θα έχει φύγει, αλλά κανείς δεν ενοχλείται, καθώς το κρέας θα έχει γίνει λουκούμι, ενώ η πέτσα τραγανή. Το πιάτο χρονολογείται από την εποχή της τουρκοκρατίας».

Να σημειωθεί ότι στην περυσινή λίστα των 50 καλύτερων πιάτων με χοιρινό το κοντοσούβλι πλασαρίστηκε στην 8η θέση, η γουρουνοπούλα στην 11η και το απάκι στην 32η.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ TASTE ATLAS κοντοσουβλι γουρουνοπούλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ